Omron, 21, 22 ve 29 Nisan’da makina emniyeti, gelişmiş robot çözümleri ve görsel denetim ile ilgili üç ayrı webinar gerçekleştirecek.

Firma, “Makina Emniyetinde Sıkça Sorulan Sorular” başlığıyla düzenleyeceği ilk webinarı, 21 Nisan’da 10.00-11.00 ve 15.00-16.00 saatleri olmak üzere iki farklı oturumda gerçekleştirecek. 

Webinar kapsamında; “2006/42/AT Makina Emniyet Yönetmeliği”, “Uyumlaştırılmış (harmonize) standartlara nereden ulaşılır?”, “ISO 12100:2010 – Risk Değerlendirmesi ve Risklerin Azaltılması standardına göre Risk Değerlendirmesi nasıl yapılır?” ve “Uygulamalı seri bağlantı örnekleri” gibi konular ele alınacak.

Konuya ilişkin firmadan yapılan açıklamada, “Sahada sıkça karşılaştığımız bir durum olan türdeş emniyet ekipmanının birbirine seri bir şekilde kaç adete kadar bağlanabileceği konusunu makine emniyet standartları ve ürün teknik özellikleri ışığında konuşacağız.” denildi.

ÜRETİMDE ROBOTLARIN ROLÜ ARTIYOR

Firma, 22 Nisan’da “Gelişmiş Robotik Çözümler” başlığıyla iki farklı oturum halinde gerçekleştirileceği ikinci webinarı ise, 09.30 ve 14.00 saatlerinde başlayacak. 

Salgın döneminde de açıkça görüldüğü üzere üretimde robotların rolünün artmasıyla birlikte, bütün sektörler için firmanın sabit, kolaboratif ve mobil robotlarının üretimdeki etkisini gösteren gerçek uygulamalar online seminerde ele alınacak.

Online seminerin başlıca konularını, firmanın robot portföyünün yanı sıra sabit robotlar ve çözümler, mobil robotlar ve çözümleri, kolaboratif robotlar ve çözümleri oluşturuyor.

Seminerin, soru-cevap bölümüyle tamamlanması planlanıyor.

“İNSAN GÖZÜNDEN BİLE DAHA İYİ”

Firma, "insan gözünden bile daha iyi" sloganıyla serinin son seminerini “Görsel Denetim Sistem Çözümleri” başlığıyla 29 Nisan’da iki farklı oturum halinde, 10.00 ve 15.00 saatlerinde gerçekleştirecek. 

Değişen pazar ve müşteri taleplerinin değerlendirmesinin, artan üretim hızları ve kalite kontrol ihtiyacının, insan görüşünden makina görüşüne geçiş süreçlerinin, sektör sektör görsel denetim sistemleri çözümlerinin ve Omron Görsel Denetim Sistem çözümlerinin başlıca konular arasında yer alacağı webinarda ayrıca, Omron FH & FHV7 ürün gamı tanıtımı da yapılacak.

Webinarlara katılmak isteyenler, firmanın web sitesindeki seminer kayıt formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyor ve ücretsiz olarak katılabiliyor.