Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin gıda, yiyecek, içecek, ilaç, ambalaj ve hızlı tüketim sektörlerindeki robotlu çözümlerin konu alındığı üçüncü panelinde konuşan Turgut, “Gıda sektöründe Türkiye çok büyük pazar ama açık pazar değil. Türkiye’de sektörde iyi yerli üreticiler var. Paketleme sektöründe yerli firma kuruluyor. Sektöre giren firmalar başka makinaları kopyalama yöntemiyle giriyor. Ar-Ge ile üniversite iş birlikleri ile katma değer oluşturarak ek bir şeyler geliştirilirse önümüz çok açık” dedi.

Bosforo’nun ürün ve hizmetleri hakkında da konuşan Turgut, İtalya’dan makinalar getirip terzi usulü entegrasyonunu, otomasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Turgut şöyle devam etti: “Birincil ambalaj kısmında dolumu firmalar yapıyor. Koli açma, shrinkleme işlemlerin yapıldığı ikinci ambalaj kısmında manuel sistemler olduğunu görünce inovatif çözümler yaptık. 60 adet/dakikaya kadar koliyi bantlayabiliyoruz.” 

Üçüncü ambalajlama kısmında, paletleme, sarma tarafında hızlı robotlarının olduğunu dile getiren Turgut, robotlara destek olan sistemler kurduklarını belirtti ve birincil ambalajdan başlayarak dolum, paketleme, kolileme, palet sarmaya yönelik çözümler sunduklarını ifade etti.