Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Bomonti Hilton’da düzenlediği 60. yıl galasında, dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezi olacak MESS Teknoloji Merkezi MEXT’in lansmanını gerçekleştirdi.

“İşimiz Gücümüz Gelecek” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikteki gösterinin baş rolünde 3D animasyon tekniği kullanılarak hazırlanan görsellerin yansıtıldığı, 6 adet robot kol ve onlara eşlik eden 3 farklı sanatçı vardı.

Eurobotik Otomasyon ve Görüntü İşleme Teknolojileri’nin programlamasını yapıp devreye aldığı, KUKA’nın yeni nesil QUANTEC-2 robotlarının kullanıldığı gösteride, dönüşüm çağındaki insan-makina etkileşimi ve gelecek temaları anlatıldı. 

“HARVARD VE MIT İŞ BİRLİĞİYLE 30 BİN ÇALIŞANA EĞİTİM VERECEĞİZ”

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 60. yıldönümünde konuya ilişkin yaptığı konuşmada, Türkiye’yi Endüstri 4.0 ve dijital dönüşümde söz sahibi yapacak dünya standartlarında olacak Teknoloji Merkezi MEXT’i yerli kaynaklarla açacakları bilgisini verdi.

Harvard ve MIT Üniversitesi’nin iş birliğiyle hayata geçirecekleri merkezde üretimin her aşamasındaki çalışanları dönüştürecek deneyime dayalı eğitimler sunulacağını kaydeden Akkol, bu kapsamda yılda 30 bin çalışana eğitim vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Akkol ayrıca, dijital fabrikalarında hem parçalı üretimi hem de galvanize çelik üretiminin dijital ikizini oluşturacaklarını söyledi.