Tutma, taşıma, yerleştirme gibi prosesler, doğru tutucu olmadan otomatik işlemlerde kullanımı oldukça zordur. Bu nedenle Schmalz, esnek sistemler geliştiriyor ve kullanıcıların doğru bileşenleri seçmesine ve yapılandırmasına destek veriyor.

“ÖZEL SİSTEMLER VE BİLEŞENLER SUNUYORUZ”

Kaldırma kapasiteleri 25 kg’a kadar olan hafif robotlar olan kolaboratif robotlar giderek önem kazanıyor, KOBİ’ler için önemli hale geliyor.

Çünkü üretim ve lojistik görevlerini otomatikleştirmeyi mümkün kılıyor. Bu tür robotlar herhangi bir teknik bilgi olmadan programlanabiliyor ve tedarik edilmesi halinde nispeten fiyatları daha uygun olabiliyor.

J. Schmalz GmbH Genel Müdürü Dr. Kurt Schmalz, “Doğru taşıma ve tutma sistemi, bu robotların ekonomik kullanımı için temeldir. Müşterilerimize, yapılandırılması ve değiştirilmesi son derece kolay ve sezgisel olan özel sistemler ve bileşenler sunuyoruz.” diyor.

“MAKSİMUM KAPASİTE İÇİN TUTUCU HAFİF OLMALI”

Sistem operatörlerinin hafif robotlarını güvenli, ekonomik ve güvenilir bir şekilde kullanabilmeleri için tutucuların belirli gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Cobot’lar, tipine bağlı olarak 3 ila 25 kilogram arasında olabiliyor. Dr. Kurt Schmalz, “Maksimum kaldırma kapasitesine ulaşmak için, tutucu mümkün olduğunca hafif olmalıdır” diye açıklıyor. İnsanlar ve işbirlikçi endüstriyel robotlar arasındaki çalışmayı düzenleyen bir standart olan ISO TS 15066’ya uygun yuvarlak şekiller ve tasarım, kullanım sırasında potansiyel yaralanma kaynaklarını azaltıyor.

Ayrıca, tutma sistemlerini hızlı ve basit bir şekilde entegre etmek ve sürekli durum izlemesine izin vermek mümkün olmalıdır. J. Schmalz GmbH, hafif robotlar için vakum bileşenlerinin geliştirme aşamasında iletişimsel, esnek, yapılandırma açısından sezgisel özellikleri değerlendiriyor ve kısa sürede temin edebiliyor.

“SİSTEMİN GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTIRIYOR”

Bu bileşenlerden biri, elektrikli vakum jeneratörü ECBPi'dir: basınçlı hava olmadan çalışan ve tutucuları ve robotları bağlamak için entegre bir arayüze sahip akıllı bir vakum pompası. Vakum, basınçlı hava olmadan ve buna bağlı olarak karşılık gelen hortumlar olmadan üretildiğinden, hafif robot hareketli, esnek ve kurulumu kolay kalır. CobotPump ECBPi, kullanıcıya kapsamlı şeffaflık için IO-Link üzerinden önemli veriler sağlıyor. Bu durum izleme ve kestirimci bakım gibi işlevlere izin veriyor. Dr. Schmalz, “Bu, sistemin kullanıcı için güvenilirliğini önemli ölçüde artırıyor” diye vurguluyor. 

“Küçük kardeş” CobotPump ECBPM, kısa süre önce piyasaya sürüldü. Dört kg’dan daha az kaldırma kapasitesine sahip hafif robotlarla kullanım için tasarlanmış ve özellikle kompakt, hafif bir yapıya sahiptir. Bu vakum jeneratörü, bireysel vantuzlarla otomatik küçük parçaların taşınması için idealdir. Dar alanlarda bile tam gücünü gösterebiliyor. Vakum pompası ECBPi gibi, ECBPM'nin mevcut sistemlere entegre edilmesi kolay ve ayrı bir basınçlı hava beslemesi gerektirmiyor.

TÜM CİHAZ VERİLERİNE ERİŞEBİLİYORLAR

Schmalz, boyut ve geometriye bakılmaksızın, iş parçalarını taşımak için FXCB/FMCB alan tutucu geliştirdi. Geniş temas yüzeyi ve düşük darbe kuvvetleri sayesinde, tutucu ISO TS 15066'nın gerekliliklerini yerine getiriyor. Kavrama yüzeyi olarak esnek süngerli bir yapı kullanarak veya körüklü vantuzlarla donatılmış olan cihaz kartonu, kutuları ve yapısal bileşenleri veya girintili bileşenleri güvenle tutabilir ve sekiz kilograma kadar olan üç boyutlu dış şekiller. Yenilikçi sistem, entegre vakum üretimi ile veya olmadan üretilebilir. IO-Link ile iletişim teknolojisi sayesinde, FXCB/FMCB'nin herhangi bir otomasyon ortamında kurulumu kolaydır. Ayrıca, “Schmalz ControlRoom” uygulaması ile kullanıcılar, tüm cihaz verilerine erişebiliyor ve tutma ve sistemini, akıllı telefon aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde parametrelendirebiliyor.

Modüler sistem VEE, bağımsız vakum ucu efektörleri oluşturmak için idealdir. Tek bir tutucu oluşturmak için yapılandırma yazılımı kullanılarak birleştirilebilen bir dizi tekli bileşenden oluşuyor. Anahtar, kullanıcının çözümünü hemen kendileri yapılandırabilmesi ve değiştirebilmesidir. Schmalz, müşterilerin ihtiyaçları için en uygun yapılandırmayı belirlemelerine yardımcı oluyor ve hatta isteğe bağlı olarak önceden monte edilmiş üniteler gönderiyor.

“KOBİ’LER İÇİN DAHA CAZİP OLACAK”

Dr. Schmalz, “En son yeniliğimiz hafif tutucu SLG ile esneklik ve hızlı kullanılabilirlik talebini karşılıyoruz. Bu, kullanıcının otomasyon çözümlerini daha hızlı uygulamasını sağlıyor.” diyor. Hafif tutucu SLG ile Schmalz, birçok açıdan yeni bir çığır açıyor. Kullanıcılar, dijital bir platform kullanarak ve herhangi bir uzman bilgisi olmadan, ihtiyaçları için doğru tutucuyu monte edebiliyor. Bu web tabanlı yapılandırmaya ek olarak firma, ek üretim süreçlerine de güveniyor. Sonuç: İlgili uygulamaya göre uyarlanmış ve kısa sürede temin edilebilen son derece hafif, güvenli ve dayanıklı tutucular.

Schmalz, bir dizi üreticiden farklı robot modelleri için uygun bireysel komple paketler sunuyor. İsteğe bağlı olarak elektrikli vakum jeneratörü ECBPi, alan tutucu FXCB veya uç efektör VEE ile birlikte mevcuttur. Setler, robota basit montaj için bir flanş dahil olmak üzere eksiksiz bir tutucu oluşturmak için gerekli tüm bileşenleri içeriyor. Bu, önceden yapılandırılmış kavrama çözümünün çok kısa bir sürede kullanıma hazır olduğu anlamına geliyor.

Dr. Schmalz, “Çıplak bir robot kolunu, bileşenleri ve iş parçalarını taşıyabilen veya işleyebilen işlevsel bir sisteme dönüştürmek için gereken doğru tutma sistemi” diyor. Özel yapım tutma çözümleriyle şirket, kullanıcıların robotik sistemlerini hızla devreye almalarını ve sezgisel olarak kullanmalarını sağlıyor. Hafif robotların kullanımı daha basit ve daha verimli çeşitli görevler içindir. Geleneksel bir endüstriyel robot satın almanın şimdiye kadar karlı bir yatırım olmadığı KOBİ’ler için daha cazip olacaklardır.