Robo Otomasyon Kurucu Ortağı Fatih Urhan, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un robotlu üretim hattını kurmak için en güçlü adaylardan biri olduklarını vurguladı.

"ÇALIŞMALARA ODAKLANDIK"

Bir yanda TOGG paylaştığı videolar ile kamuoyuna Gemlik Tesisi’nin inşaat süreçleri ile ilgili bilgilendirmeler yaparken, diğer yanda sektörde firmanın robotlu hatlarını kuracak firma ya da firmalar merak konusu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda değerlendirmelerde bulunan Urhan, TOGG tarafındaki çalışmalara ciddi şekilde yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Urhan, “Proje, bizim için kritik öneme sahip bir proje. Elektrikli araçların gündemde olduğu bir süreçte, böyle bir projenin içinde yer almak ve anahtar teslim gövde üretim hattı kuracak olmak bizi heyecanlandırıyor." dedi.

"İYİ BİR İŞ ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Bu bağlamda kendilerinin de firma olarak oldukça motive olduğunu kaydeden Urhan, "Süreçler henüz tamamlanmadı ama hattın kurulumuyla ilgili en güçlü adaylardan birisi olduğumuza inanıyoruz. Projeyi alabilirsek güzel bir iş ortaya çıkaracağımıza olan inancım tam." şeklinde konuştu.

İLK SERİ OTOMOBİL 2022'DE BANTTAN İNECEK

TOGG’un Gemlik Tesisi’ndeki inşaat çalışmalarının tüm hızıyla ve plana göre devam ettiği, tesisin gelecek yılın sonuna doğru bitirilmesinin hedeflendiği duyuruldu. Marka tarafından daha önce yapılan açıklamada, ilk seri otomobilin 2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesinin hedeflendiği, başlangıçta yüzde 51 olacak yerlilik oranının 2025'te yüzde 68'e çıkacağı bildirilmişti.