Togg Gemlik Fabrikası’ndaki gövde ve montaj binasında üretim hattına turkuaz renkli KUKA marka robotların yerleştirilmesine başlandığı duyuruldu. 

ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI ABB, YENİ ROBOTIK TESİSİNİ ABD'DE AÇTI

"PLANLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA HIZLA İLERLİYOR"

“Türkiye’nin Otomobili”nin resmi sosyal medya hesaplarından üretim tesisindeki çalışmalarda gelinen son aşamayla ilgili bir video paylaşıldı. Paylaşımda, “Gemlik tesisimizdeki çalışmalar planlarımız doğrultusunda hız kesmeden ilerliyor.” ifadesine yer verildi. “#YeniLigGemlik”, “#Togg” etiketleriyle paylaşılan videoda, boya, gövde ve montaj binasında gelinen son duruma ait veriler yer aldı.

Bu kapsamda boya binasının yüzde 88’inin bitirildiği, boya tankları ve fırınlarının kurulumları tamamlandığı, 19 bin 416 metre elektrik kablosunun döşendiği ve 21 bin 789 metre boru hattının döşendiği belirtildi. Gövde binasının yüzde 76’sının tamamlandığı, üretim hattı robotlarının yerleştirilmesine başlandığı, 8 bin 893 metre elektrik kablosunun döşendiği ve 37 bin 453 metre boru hattının döşendi ifade edildi. Son olarak da montaj binasının yüzde 79’unın bitirildiği; üretim hattı robotlarının yerleştirilmesine başlandığı, 12 bin 832 metre elektrik kablosunun döşendiği, 27 bin 386 metre boru hattının döşendiği bilgileri paylaşıldı.

İlk seri aracın 2022'nin son çeyreğinde üretim bandından indirilmesi planlanan Togg Gemlik Üretim Tesisi’nde 62 robotun kurulumuna başlanırken, toplamda 250 adet robot yerli otomobilin üretiminde görev yapacak. (AA)