Togg Gemlik Tesisi'nde kurulumu tamamlanan 208 robotun, parçasız denemelerin ardından parçalı denemelere de başladığı duyuruldu. Bu aşamayı, hücreleri bir araya getirilerek yapılacak deneme üretimleri takip edecek.

SON ÇEYREKTE SERİ ÜRETİME HAZIR HALE GELECEK

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Togg'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik tesisindeki inşaat çalışmalarında planlar doğrultusunda hızla sona doğru yaklaşıldığı bildirildi.

Yüzde 97'si tamamlanan gövde binasındaki 208 robot, parçasız denemelerden sonra hücre bazında parçalı denemelere başladı. Söz konusu aşamayı, hücreleri bir araya getirilerek gerçekleştirilecek deneme üretimleri izleyecek. Bu süreci takiben de yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelinecek.

"TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ  ROBOTLARLA YAPACAĞIZ” "TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ ROBOTLARLA YAPACAĞIZ”

İNŞAAT HAZİRAN SONUNDA TAMAMLANACAK

Tesiste yapılan çalışmalar dahilinde Mayıs 2022 itibarıyla, gövde binasındaki gelişmelerin yanında aşağıdaki gelişmeler kaydedildi:

  • Boya tesisinin yüzde 99'u ve montaj tesisinin yüzde 95'i finalize edildi. 
  • Boya tesisinde, 83 bin 935 metre elektrik kablolama yapılıp 36 bin 770 metre boru hattı döşendikten sonra tesisteki tanklar su testlerine başladı.
  • Montaj tesisinde, 99 bin 210 metre elektrik kablolama gerçekleştirilen, 58 bin 330 metre boru hattı döşendi.

Toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen Gemlik tesisinin inşasının haziran ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi.  (AA)