Çorlu’da faaliyet gösteren panel radyatör fabrikasında 2021 yılında 7’nci üretim hattını devreye alan ve paketlemede robot teknolojisine geçişi başlatan Termo Teknik, 2022 yılında da yeni  üretim hattı, depolama ve otomatik paketleme yatırımları ile büyümeye  devam edecek.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ısı sistemleri tedarikçisi olan firmanın Ticari Genel Müdürü M. Emin Kasan, 2021 yılında gerek pandeminin etkilerini devam etmesine gerek kurdaki dalgalanmalar ve ekonomik belirsizliklere rağmen yeni yatırımları ve büyümeyi sürdürdüklerini vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

Bu yıl 7'nci üretim hatlarını devreye alarak kapasitelerini artırdıklarını ifade eden Kasan, paketlemede robot teknolojisine geçişi başlattıklarını dile getirdi. Kasan, "EVOMAX 2 Duvar Tipi  Yoğuşmalı Kazan serimizi Türkiye’ye sunmaya başladık, yeni bayiler açtık ve aileden gördüğümüz bayilerimize desteğe devam ettik. 2022 yılında da, üretim ve paketleme hatlarında yatırımlara ve büyümeye  devam edeceğiz ve yeni bir 'sadakat programını' bayilerimize tanıtacağız." şeklinde konuştu.

"OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN YATIRIMA VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

İstanbul İstinye’de 1966 yılında panel radyatör fabrikası olarak faaliyetlerine başlayan şirketlerinin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi açısından kritik bir yıl olan 2021'de önemli yatırımlara imza attığını vurgulayan Kasan, "Geçtiğimiz 55 yılda yaptığımız yatırımlarla, Çorlu’da 7 bantta üretim yapan, yıllık kapasitesi 4.5 milyon metre olan dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olduk; kapasite arttırımının yanı sıra yenileme çalışmalarına da artan hızla devam ediyor, her yıl büyüyoruz." diye konuştu. 

Termo Teknik’in Avrupa ve dünya standartlarını aşan kalite ve  iş güvenliği sertifikaları, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında ilgi gören ürünleri,  panel radyatörün yanı sıra Türk tüketicisine sunduğu  yüksek verimli kombi ve kazan serisi ile istikrarlı büyüyen bir firma olduğunu dile getiren Kasan, 2021 yılının ilk yarısında pandeminin etkilerinin ağır biçimde hissedilmesine karşın finansal yapısı güçlü, köklü bir şirket olarak zorlu ekonomik şartlar altında yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.

"BÜYÜK ÖLÇÜDE EL DEĞMEDEN ÜRETİYOR VE PAKETLİYORUZ"

Çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik  her türlü tedbiri maksimum seviyede alarak ihracatı ve verimliliği artırmanın yollarını aradıklarını kaydeden Kasan, gerçekleştirdikleri çalışmalar ve yaptıkları yatırımlar sonucunda büyük oranda manuelden otomatik, el değmeden üretime ve paketlemeye geçtiklerini belirtti.

Minima, Style, Vertica ve Latida modelleri bulunan Silüet Serisi ve Termolux Klasik panel radyatörleri Çorlu'dan gerek yurt içine gerekse yurt dışına satışını gerçekleştirdiklerini bildiren Kasan, ürün serileriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Panel radyatörlerde alışılmış beyaz rengin yanında zevkli ve modern görünümlü bir alternatif olarak antrasit rengi de sunan Silüet Serisi, farklı öğelerden esinlenen dekorasyonlara uyum sağlıyor.  Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen, yüksek ısıl verimlilik sağlayan Termolux Klasik radyatörleri ise sağlamlık, yüksek verimlilik ve kolay monte edilebilme özellikleri ile öne çıkıyor. Silüet Serisi  radyatörlerin 15, Termolux'un ise 10 yıl garanti süresi bulunuyor."

"YÜKLEME-BOŞALTMA OPERASYONLARIMIZI İVMELEYECEĞİZ"

M. Emin Kasan, şirketlerinin 2022 yılında yapacağı yatırımlarla ilgili de konuştu. Sektörün öncülerinden, köklü, finansal yapısı güçlü bir şirket olarak ekonominin zor dönemlerinde bile üretim, yatırım ve istihdamı artırma hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizen Kasan, "2021 yılında yaşanan kapasite artışının devam ettirilebilmesi için 2022 yılında 8’inci üretim hattı yatırımımıza başlayacağız. Dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına yeni bir üretim hattı inşa etmek için faaliyete başlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni yıla umutla baktıklarını söyleyen Kasan, "Stoklama alanımızın genişlemesi için yeni bir ambar; yükleme-boşaltma işlemlerimizin hızlanması için robotlu indirme; paketleme işlemlerimizin hızlanması ve daha etkin paketleme için otomatik streçleme (paketleme)  hattı inşaatlarımız başlayacak." açıklamasında bulundu.