ABB, IRB 1100 robotunun yeni temiz oda versiyonunu kullanıcılarının beğenisine sunuyor. 

Yüksek düzeyde esneklik ve performans gerektiren temiz oda üretim ortamları için sunduğu robot ürün yelpazesini genişleten firma, ISO 14644-1 sertifikasına sahip yeni versiyon ile birlikte hızlı performansını, ilaç, sağlık hizmetleri, elektronik, yarı iletkenler ve güneş paneli üretimi gibi endüstriler için kompakt bir tasarımda bir araya getiriyor.  

Yeni versiyon robotun temel özellikleri arasında hijyenik boya ve gres, yağ ve parçacıklar gibi kirletici maddelerin sızmasını ve sızdırmaz bir gövde ve bakterilerin büyümesini engellemek amacıyla robotun eklemleri arasındaki boşlukları en aza indiren mekanik bir tasarım bulunuyor.

İki model ile pazara sunulan IRB 1100’ün ilki, 4 kg taşıma yükü ve 475 mm erişime sahip iken, diğeri ise 4 kg taşıma yükü ve 580 mm erişim özelliğine sahip.

YÜZDE 35 DAHA HIZLI ÇEVRİM SÜRESİ SUNUYOR

Yeni versiyon, üretkenliği ve sınıfının en iyisi olan tekrarlanabilir doğruluğu en üst düzeye çıkarmak adına aynı sınıftaki IRB 120 robotuna göre yüzde 35’e kadar daha hızlı çevrim süresi sunuyor.

Hızlı montaj, toplama ve yerleştirme ile malzeme işleme uygulamalarını desteklemek için ideal hale getiren gelişmiş hareket kontrol özellikleriyle donatılan robot, yüzde 10 daha küçük ve yüzde 20 daha hafif özellikleriyle mevcut üretim hatları dahil olmak üzere kısıtlı alana sahip tüm alanlara rahatlıkla kurulabiliyor.

IRB 120’nin sahip olduğu ISO 5'e göre daha yüksek ISO 4 temiz oda standardı sertifikası bulunan robot, daha yüksek seviye koruma talep eden potansiyel yeni uygulamalarda kullanılabiliyor.

“SINIRLI ALANLARDA BİLE GELİŞMİŞ ÜRETKENLİĞE SAHİP”

Yeni robotun sınıfının en iyi tekrarlanabilir doğruluk sunduğunun altını çizen ABB Robotik Ürün Yönetimi Başkanı Antti Matinlauri, sektördeki temiz oda ekiplerini destekleyerek, zorlu ortamlarda, daha hızlı çevrim süreleri ve sınırlı alanlarda bile gelişmiş üretkenlik dahil olmak üzere müşterilerin otomasyondan en iyi şekilde faydalanmalarına imkan vereceğini dile getirdi.