Robot sektöründeki yatırımları yakından takip ettiklerini ve bu gelişmelere paralel üretimlerini yenilediklerini açıklayan SMC markasından Halil İbrahim Karakelle, gıda sektöründe güvenlik açısından insan faktörünün ortadan kalkabilmesi ve gıdaya olan ihtiyacın fazla olması sebebiyle sektörde robota duyulan ihtiyacın arttığını açıkladı. 

Robotlarda tamamlayıcı ürünlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Karakelle, “İş yapacak ekipmanların tedariki konusunda müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Özellikle hafiflik konusunda avantaj sağlıyoruz. Neticede ne kadar hafif ürün üretirseniz o noktada bu ürünleri robottta kullanabiliyorsunuz. Diğer önemli nokta ürünlerin boyutlandırılmasıdır. Bu konuda da müşterilerimize destek veriyoruz.” dedi.


 Halil İbrahim Karakelle sözlerini şu şekilde sürdürdü: 


“Gıda sektöründe birinci ve ikinci paketlemede ve paletlemede robotlar kullanılıyor. Tüm bunların kademelerinde kullanılmak üzere ürünler tedarik ediyoruz. Tutucu ve vantuz çözümlerimiz burada önemli. SMC olarak paketleri tamamen kavrayabilen seriler ürettik. Ürünlerimizi gittikçe hafifleştirerek robot kullanımında yer almasını sağlıyoruz. Temassız vakum ürünleri ile önemli çözümler sunuyoruz.
Paletme odalarında kabloların kırılması problemi robotların kullanımıyla artıyor. Gıda ve otomotiv sektöründe kablosuz haberleşme kabloları uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Böylelikle kablo kırılmasından meydana gelen arızalar ortadan kalkmış oluyor. Boyutlandırma konusunda da endüstriyel mühendislik çözüm programlarımız artı değer katıyor.”