Kolaboratif robotların ince işçiliğe ihtiyaç duyan tekstil sektöründe gelişme gösterdiği belirtiliyor.

Universal Robots, AB ülkelerinin en büyük ikinci, dünyanın en büyük yedinci tedarikçisi olan Türk tekstil sektörünün, tekstil ihracatının cobot teknolojisiyle ivme kazanacağını belirtti.

“REKABET AVANTAJI SAĞLIYORUZ”

Tekstildeki ihracat atılımının kolaboratif robot teknolojisiyle daha verimli şekilde gerçekleşeceğinin altını çizen Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) tekstil sektöründeki 2019 ihracat hedefinin 11 milyar doların üzerinde olduğunu ve sektördeki ihracat artışının, cobot’larla çok daha hızlı ve verimli gerçekleşebileceğini söyledi. 

İnsan ile iş birliğine dayalı sektördeki talebe cevap veren kolaboratif robotlarıyla kaliteli ve düşük maliyetli üretim modeli sunduklarını kaydeden Gök, söz konusu teknolojinin insan iş gücünün yerini almadığını ve insanla birlikte güvenle çalışabildiğini ifade etti.

Gök, oldukça kompakt olan küçük bir alana ihtiyaç duyan, esnek kullanımı, bakım maliyeti bulunmayan, yatırımın kısa sürede amorti eden, programlaması kolay, düşük enerjiye sahip ve konumlandırılması ile cobot’larla, rekabette önemli avantajlar sağladıklarını dile getirdi.