Türkiye’nin teknolojik sanayileşme stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulunan sektörün önde gelen isimlerinden Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, bilim ve teknolojinin, insanlığın ve ülkelerin geleceğini belirleyen önemli etkenlerden biri olduğunun altını çizerek, ileri teknolojili ürünlere yönelik sanayileşmenin ancak akılcı bir strateji ve yeni yatırımlar gerçekleştirerek oluşturulabileceğini söyledi.

“NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRMELİYİZ”

Türkiye’nin yüksek teknolojili ürün üreticilerinden biri olarak Türkiye’ye en üst seviyede yarar sağlayacak projeler kazandırma hedefiyle faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Altınay, teknoloji alanındaki sanayileşmeye olumlu katkı sağlayacak noktaları, yenilikçi üretim teknolojilerinde sanayileşme ve nitelikli insan kaynağının gerek akademide gerekse endüstrinin içerisinde yetiştirilmesi olarak kaydetti.

“TEKNOLOJİ ÜRETMEYİ BAŞARDIK”

Teşvik ve destek mekanizmaları ile Türkiye’nin son 25 yıllık zaman diliminde sektörü geliştirdiğine ve teknoloji üretmeyi başardığına dikkat çeken Altınay, teknolojik ürünlerin sanayileşmesini ve böylelikle ölçek ekonomisine ulaşarak pazarda rekabet eder bir konuma gelmesini sağlayacak stratejilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMI BENİMSEMELİYİZ”

Altınay, teknolojiye dayalı sanayileşmede güçlü ülkelerin elde ettikleri başarıdaki en önemli etkenin araştırmadan eğitime, finanstan dış ticarete, politika ve mevzuatlara kadar her bir bileşenin bilim ve teknolojiye destek verebilecek şekilde bütüncül bir yaklaşımla benimsenmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

“BÜYÜK BAŞARILARA, BÜYÜK HEDEFLERLE ULAŞABİLİRİZ”

Savunma sanayinin teknolojik gelişmelerin öncüsü olduğunu söyleyen Altınay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler sektör temsilcileri olarak üstlendiğimiz sorumluluk ile geleceğin teknolojilerini düşünmeyi, geliştirmeyi ve milli teknolojiye egemen olma stratejisi için çalışan iradenin her zaman yanında olmayı hedefliyoruz. Bu kıymetli görevi sonuna kadar hakkıyla sürdüreceğiz. Büyük projelere ve başarılara ancak büyük hedeflerle ulaşabiliriz.”