ABB Robotik, inşaat sektörüne yönelik sunduğu çözümlerle fabrikaların teknoloji odaklı üretim gerçekleştirmesini sağlıyor. Konuyla ilgili geliştirdikleri çözümleri ve inşaat sektörüne sundukları yeni teknolojileri konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz ABB Robotik Türkiye Teknik Satış Destek Mühendisi Samet Mert, “Türkiye, bölgenin inşaat malzemeleri üretim üssü konumunda, ancak uzun vadede bölge lideri olmak için üretim odaklı olmanın yanında, teknoloji odaklı olma-ya doğru yönelmeli.” diyor. 

İnşaat Sektörünün, robot ve otomasyon teknolojisi ile tanışmasından bahsedebilir misiniz?

İnşaat sektörü her ne kadar Türkiye’nin en büyük istihdam yaratan işkolu olsa da çalışma koşulları ve sektördeki şirketlerin kurumsallık seviyeleri dikkate alındığında, tüm değer zinciri boyunca nitelikli iş gücünü sektöre çekmekte sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu da sektörde kalitesiz uygulamalara, Ar-Ge, pazarlama, marka yönetimi ve operasyon alanında yeterli seviyede rekabet edilememesine yol açmaktadır. Artan kalifiye eleman açığına teknolojik ve inovatif çözüm olarak firmalar ileri robot ve otomasyon teknolojilerine üretimde daha çok yer vermeye başladılar.

İnşaat sektöründe, ABB nin sağladığı Yeni Robot Teknolojilerinden bahsedebilir misiniz?

Teknolojik faaliyetlerinde inovasyon, tasarım bilincinin her geçen gün artıyor olması, tüketici ve müşteriye özel ürünler ve hizmet sunabilme olanakları, çevreye uyumu gözeten üretim standartlarımız ile üretimin her aşamasında çeşitlilik ve esneklik katacak robotlarımız mevcuttur. 500 g-dan 800 kg-a kadar geniş taşıma kapasitesi ile sizlere hizmet etmeye her daim hazır, sağlam, rijit, kullanımı kolay robotlarımız, müşterilerimize fabrikalarının verimlilik ve güvenilirliğini üst seviyeye taşıma imkanı sağlayacaktır.

Yüksek kalitede boyama ve kaplama, zımparalama, glazing vb her uygulamaya entegre edebile-ceğiniz ABB Robotlarımız ve inovatif mühendislik çözümlerimiz ile gereksiz israfları minumuma indirerek, firmaların ekonomik kapasitesini de fazlasıyla artırmış oluyoruz.

ABB robotlarının kullanımına yönelik artan istek ve uyumluluk ile:
•    Teslim süresinin kısalması,
•    Hassasiyet ve kalitede artış,
•    Daha esnek ve uygun maliyetlerde,
•    İhtiyaç stratejisine yenilikçi çözümlerimiz ile daha prestijli, estetik, zarif üretim ve uygu-lamada artış sağlanmaktadır.

İzninizle, seramikten boyaya, pencereden tesisata, mutfaktan banyo mobilyasına sektörün tüm ana ve kılcal damarları ile birlikte inşaat ve inşaat malzemeleri sektörüne yeni bir vizyon kazandıracak ABB teknolojilerinden bahsetmek istiyorum.

Robotlar ile çalışmanın en profesyonel ve kolay yolu Robot Studio

Robot Studio; Geliştirilmiş arayüzü ile ABB robotlarının çok kolay ve profesyonel bir şekilde programlanmasını ve configure edilmesini sağlayan, mühendislik harikası bir programımızdır.
Yapının geleceğini şekillendiren fütüristik rüyalar artık ilham verici bir realite haline geliyor.   Virtual Reality ile inşaatın geleceğini şekillendirin.
Dünyaca bilinen adıyla Virtual Reality (VR Aslında gerçek olmayan bir ortamı, durumu; görüntü-süyle ve sesiyle –hatta muhtemelen ileride kokusuyla- gerçekten o ortam veya durumun için-deymişsiniz hissini veren teknolojidir. Sanal gerçeklik ile bulunduğumuz ortamda tamamen ko-parız. Gözlüğün bize yansıması olan ortamın içinde kendimizi buluruz. ABB Robotlarımızı, çok rahat bir şekilde Robot Studio’da Sanal ortamın içinde, 3D modelleriniz üzerinde işlerinizi öğre-tebilir ve çok rahat bir şekilde gerçek ABB robotlarına yükleyebilirsiniz.
Augment Reality (AR) Teknolojisi ile ABB Teknolojisini birleştirdik.

Artırılmış Gerçeklikte ise var olduğumuz gerçek dünyayı görür ve bu görüntü üzerine yansıtılmış grafikleri kullanırız. İnteraktif bir şekilde robotlarımızı programlayabilirsiniz. 

Simplified Robotic Programming (SRP)

Kolaylaştırılmış Robot Programlama ya da kısaca SRP, bir boyacının beceri ve ustalığını, hareket takibi teknolojisi ve yazılımla birleştirerek, endüstriyel boyama uygulamalarında kullanılacak robot programları oluşturur.  Zaman kazandırma konusunda muazzam bir değişime yol açmış olan SRP, boyama programlama süresini saatlerden dakikalara indirmiştir.
•    Boyama uygulamaları için hızlı ve verimli programlama
•    Boyama programlamasında devrim
•    Kodlama olmadan robotik boyama için kolaylaştırılmış Robot Programlama
•    Robotlu hattın dışında, güvenli bir şekilde uzaktan programlama
ABB Robotik Satış, Proje ve Servis departmanımızdaki uzman kadromuz ile yüksek perfomansta, ihtiyaçlarınıza özel robotik ve otomasyon çözümlerimiz ve robotlarımız ile sizlere memnuniyetle hizmet vermeye devam edeceğiz.