Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021 (TEKNOFEST 2021)'in "Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması" için başvuru süresi 15 Mart'ta sona eriyor.

TEKNOFEST tarafından "Sanayide yükü dijital teknolojiler devralacak!" sloganıyla ve Milli Teknoloji Hamlesi etiketiyle sosyal medya hesabından yarışmanın son başvuru tarihi ile ilgili hatırlatmada bulunularak, endüstriyel robotların yer aldığı videolu bir paylaşım yapıldı.

İşte o paylaşım: 

TEMEL VE İLERİ KATEGORİDEN OLUŞUYOR

"Temel Kategori" ve "İleri Kategori" olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada takımlar; lise, yükseköğretim (ön lisans, lisans ve lisansüstü) öğrencilerinin veya mezun (lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü) katılımcıların bir araya gelmesiyle oluşturuluyor.

Sadece ortaöğretim takımlarının katılabildiği "Temel Kategori"de güdümlü robot elle (uzaktan kumanda ile) ve onay butonu vasıtası ile gerektiğinde kontrol edilerek verilen görevleri tamamlaması sağlanacak.

"İleri Kategori"de ise, yarışmacılardan parkurun haritasının çıkarılması, karekodlar vasıtası ile doğru noktaya giden yolun teyidi, hız kontrolü ile rampa çıkış ve inişi sağlanarak parkuru tamamlaması isteniyor.

SELÇUK BAYRAKTAR DUYURMUŞTU

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, daha önce sosyal medya hesabından başvuru tarihinin uzatıldığını duyurmuştu.