Dijital fabrika tasarımı, offline robot programlama, üretimde arttırılmış ve sanal gerçeklik gibi alanlarda sunduğu çözümlerle fabrikaların ihtiyacına cevap veren O&O Technology, hemen hemen tüm sektörlere hitap ediyor. Sunduğu çözümleri ve gerçekleştirdikleri projeleri konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz O&O Technology Kurucusu Melih Kocaman “Robot yatırımı yapmayı planlayan fabrikalar için en riskli durum yatırım yapılmadan önce gerekli analiz ve çalışmaların düzgün yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Proje tasarım aşamasında simüle edildiği takdirde tüm bu riskler ortadan kalkmış oluyor.” diyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE DESTEK
O&O Technology, Beyaz Eşya Yan sanayi olarak hizmet gösteren firmalarımız San Metal ve Atasan Metal ile ortak olarak 2008 yılında otomasyon hizmeti vermek üzere kurulmuştur. İtalya ve Almanya menşeili çözümlerin yıllarca Türkiye distribütörlüğünü yapan O&O Technology Sanayi 4.0 ve Dijital dönüşümün hayatımıza girmesiyle birlikte iş alanını donanım ve makinelerden robot programlama yazılımları ve simülasyonlara yöneltmiştir. Bu çerçevede dijital fabrika tasarımı, offline robot programlama, üretimde arttırılmış ve sanal gerçeklik gibi çözümler sağlamaktayız. Hali hazırda Arçelik, Unilever gibi firmaların dijital dönüşümdeki yanlarında yer alıp sürekli yeni çözümler geliştirmekteyiz. Çözümlerimiz robot yatırımını yapmadan önce sanal ortamda tüm bileşenleri en ufak ayrıntısına kadar test edebilmenizi ve dolayısıyla bu yatırımları en doğru ve en hızlı şekilde yönetebilmenizi sağlıyor. Offline robot programlama çözümlerimiz ile ise son kullanıcı firmalar kendi robotlarını çok hızlı ve kolay bir biçimde hiçbir robotik kod yazımı yapmadan devreye alabiliyorlar.

RİSKLER ORTADAN KALKIYOR
Yatırımlar daha yapılmadan önce akıldaki fikri tüm şeffaflığı ile simülasyon ortamına döküyor ve analizler yapıyoruz. Sonrasında en optimum çözüm ile yatırım yapılıyor ve eğer istenirse robotlar devreye alınırken hareket rotaları ve program çıktıları da alınabiliyor. Üstelik tüm bunları yalnızca hizmet olarak değil platformlarımızı kullanmak isteyen müşterilerimize de eğitimi ile birlikte sunabiliyoruz. Buradaki en riskli durum yatırım yapılmadan önce gerekli analiz ve çalışmaların düzgün yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Proje tasarım aşamasında simüle edildiği takdirde tüm bu riskler ortadan kalkmış oluyor.

SON TEKNOLOJİ ENTEGRE EDİLİYOR
Çözümlerimiz hemen hemen her sektöre hitap edebilmektedir. Çok yakında her fabrikanın bir dijital ikizinin oluşturulmasının rekabet koşulları nedeniyle zorunlu olacağı bir döneme gireceğiz. Bizim bu doğrultuda odak noktamız ve felsefemiz müşterilerimizin dijital dönüşümde yanında olarak son teknolojiyi en yakından takip edebilmelerini ve geri kalmamalarını sağlamaktır.


HEDEF YÜKSEK VERİM SAĞLAMAK
Üreticiler yapacakları yatırımı öncesinde kendi içlerinde çok iyi analiz etmelidir. Aksi takdirde entegratörlerin yönlendirmesi ile gereksiz ve/veya yanlış yatırım kaçınılmaz olabilmektedir. Piyasada birçok robot entegrasyonu yapan firma var ancak tüm entegratörlerin gerçek anlamda profesyonel olduğunu söylemek çok zor. Üreticilere tavsiyem çalışacakları firmaların tecrübe, referans ve proje geçmişlerini iyi araştırmaları. Fiyat odaklı yaklaşım ile yapılan tedarikçi seçimleri, gerçekleştirilen projelerdeki mühendislik hizmetinin kalitesizliğinden dolayı ciddi anlamda verim kaybına yol açmaktadır. O&O Technology’nin en güçlü olduğu nokta satış sonrası sunduğu mühendislik tabanlı teknik desteklerdir. Teknik destek ekibimiz sürekli müşterilerimizin taleplerine cevap vererek projelerinde yanında olmuştur. Ekibimiz global ölçekte dijital fabrika tasarımı yaparak müşterilerimiz ile birlikte ciddi katma değerli projeler gerçekleştirmiştir.