Tara Robotik Otomasyon Proje Lideri Elif Kılavuz, İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (İTOSB) yerlerine taşınmalarıyla birlikte Endüstri 4.0’a odaklanacaklarını belirterek, bu doğrultuda kendi bünyelerinde “Tara Education” ismiyle bir birim oluşturmayı planladıklarını söyledi. 

Kılavuz sözlerine şöyle devam etti: “Bu birimle sürekli yeniliklere hazır olmak, aktif kalabilmek amacıyla eğitimler almayı ve vermeyi hedefliyoruz. Zaten halihazırda bünyemizde pazartesi günleri haftalık eğitimlerimiz, değerlendirme toplantılarımız oluyor. Bir önceki haftada neler yaşadık, ne gibi kazanımlarımız oldu, o hafta ne gibi gündem maddeleri var, neler yapmayı amaçlıyoruz gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yeniliklere her zaman açık olmaya, devamlı kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.”

“STOKLU ÇALIŞIYORUZ”

Kılavuz, yaklaşık 10 ay önce taşındıkları İTOSB’deki yerleriyle ilgili olarak, “İşin biraz daha merkezine geldik diyebilirim. Buraya taşınmamızla beraber kadromuzda da bir artış oldu. Her birimin koordineli bir şekilde çalışması için keskin çizgileri oldu. Eski yerimizde 2-3 tasarımcımız varken, şu an 7 tane tasarımcımız var. 10 kişiden oluşan bir programlama ekibimiz, 2 kişiden oluşan bir proje yönetimi ve yaklaşık 13 kişilikte bir kurulum ekibimiz var. Toplamda 50 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Ayrıca servis departmanımızı da yeni yerimize taşınınca oluşturduk. Binamızda otomasyon katımız, kurulum katımız ve ofis birimimiz var. Müşterilerimizin servis esnasında yedek parça ihtiyaçları oluyor ve söz konusu ürünleri hızlı bir şekilde karşılayabilmek adına stoklarımızda tutuyoruz.” dedi.

“HOLLANDA’DA KURULUM YAPIYORUZ”

Yurt dışı faaliyetleriyle ilgili de bilgiler paylaşan Kılavuz Arap ülkelerinde ve Avrupa’da halihazırda devam eden projeleri olduklarını ifade ederek, “Arap ülkelerinde genelde yapı kimyasalları sektörüne çuval paketleme uygulamaları yaptık. Avrupa’da ise Türkiye’de proje gerçekleştirdiğimiz bir firmanın yurt dışı organizasyonuna yönelik çalışmalarımız oldu. Türkiye’de kurduğumuz robotun, şu anda söz konusu firmanın partner firmasına Hollanda’da kurulumunu yapıyoruz. Orada da 1 yılı aşkın süredir devam eden bir projemiz var. Oldukça büyük bir proje, bu proje de tamamlanmak üzere.” şeklinde konuştu.

Yurt dışı projelerinin kendilerini korkutmadığını aksine heyecanlandırdığını ve memnun ettiğini kaydeden Kılavuz, proje sürelerinin Türkiye’ye kıyasla daha kısa olduğunu söyledi.