DIN 4000 standardı takım tutucu sektöründe artık devreye girmiş bulunuyor. Bir sonraki adım ise, takım tutucu ve takım yönetiminin dijitalleşmesidir. 

Schunk standart Tendo, hidrolik, tribos, poligonal takım tutucular ve SINO universal hassas takım tutucularını DIN 4000 tabanlı dijital ortamda bedelsiz olarak sunuyor. 

DIN 4000 çoktan alet sektöründe kuruldu. Bir sonraki adım ise, takım tutucularının dijitalleştirilmesini takip etmektir. Bunun hemen etkisi ile Schunk, TENDO hidrolik genişleme takım tutucularının, TRIBOS poligonal iş bağlama ve sıkma teknolojisinin verilerini ve DIN 4000’e göre standartlaştırılmış formatta SINO genişleme takım tutucusu ücretsiz dijital ikizler olarak sağlıyor. 

VERİTABANLARIYLA BÜTÜNLEŞTİRİLECEK

Schunk, böylece tüm CAD/CAM işlem zincirindeki verilerin tutarlığını sağlamak adına yapılacak olan simülasyonlar, çarpışma gözlemleri ve atölye yönetimi için ideal ön koşullar yaratıyor. 

Kullanıcılar, daha öncesinde her bir takım tutucuyu, katmanları ve koordinat sistemlerini koordine etmek gibi takım yönetim sistemine manuel olarak eklemek zorunda kalırken, şimdi tüm datalar standartlaştırılmış formatta olup firmanın web sitesinden indirildikten hemen sonra kullanılmak üzere kullanıcılara sunuluyor. Yakında bu sistem ayrıca ToolsUnited ve MachiningCloud gibi güncel takım veritabanlarıyla da bütünleştirilecektir. 

“UYGUN OLARAK STANDARTLAŞTIRILDI”

Schunk Global İş Birimi Takım Tutucu Sistemleri ve Chuck Jaws Ürün Başkanı Johannes Ketterer, “Bu dijital servisle, Schunk, tüm takım yönetim sistemleri kullanıcılarının faydalanacağı süreç zincirinde düzen yaratmaya önemli bir katkıda bulunuyor.” diyerek dijitalleşmenin önemini vurguladı. 

Ketterer, “Bu amaçla, ekonomi ve teknoloji sektöründeki tüm Schunk takım tutucuları, takım yönetimi, CAD/CAM ve NC simülasyon sistemlerinde derhal kullanılmasını sağlayan DIN 4000’in karakteristik özellik profili yapısına uygun olarak standartlaştırılmıştır.” şeklinde konuştu.