Ticari araç üreticilerince tanınmış bir şirket olan Klubert + Schmidt GmbH, takım tezgahlarının yüklenmesi ve boşaltılmasında robotik otomasyonun güzel bir örneğini verdi. Güvenli ve dayanıklı Stäubli robotunun montajı ile bir takım tezgahının sürekli ve güvenilir bir üretim sergileyebilmesi başarıyla gerçekleşti.

Klubert + Schmidt GmbH, egzoz valfleri ve egzoz gazı devridaim valflerinin uzman bir geliştirme ortağı ve güvenilir bir üreticisidir. Bu şirket, neredeyse tüm büyük ticari araç üreticileri için egzoz valfleri üretmektedir. Pottenstein'daki fabrikada üretim, yüksek derecede dikey entegrasyon ve mükemmellik anlayışı ile karakterizedir. Üretim neredeyse 24 saat sürmektedir.

Üretim süreçlerinin otomasyonununda tamamen güvenilir çözümlerle ilerlenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu durumda eğer robot bozulursa, makinanın ve üretim sürecinin de durması kaçınılmazdır.

Üretici, takım tezgahına robotik hücre yerleştirmeye karar verir ve burada altı eksenli Stäubli TX90L kullanmaya başlanır. TX90L, işleme merkezinin çalışma alanına derinlemesine girebilecek kapasitededir.

Altı eksenli robotun kompakt tasarımı bu açıdan bir kazanım haline gelir. Örnek hassasiyetiyle robot, makinanın içinde hareket ederken hızlı ve doğru çalışma yeteneği ile etkileyici bir üretim süreci ortaya koyar.

Stäubli 6 eksenli robot tarafından gerçekleştirilen görev yelpazesi temel temizlik ve polisaj faaliyetlerini de içermektedir.

Stäubli Robot kullanımının müşteri tarafından avantajları: 

  • Yüksek güvenilirlik, yüksek hassasiyet ve doğruluk
  • Kolun kompaktlığı sayesinde işleme merkezine daha kolay erişim
  • Zorlu ortamlara karşı direnç