Staubli’nin CombiTac modüler konnektör çözümleri, Multilam teknolojisine ve yüksek kaliteli bileşenlere dayanıyor.

Dikkat çeken özellikleri bulunan CombiTac ürün çözümleri, 350 Amper’e kadar akım taşıma kapasitesi olan modül ve kontaklara sahip ve 5 kV’a kadar gerilim dayanımı bulunuyor.

ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ürünün öne çıkan diğer özellikleri ise şu şekilde:

-    En az 100 bin adede kadar sök-tak döngüsüne olanak sağlayan konnektör çözümü (plug/unplug),
-    15 bar basınca kadar kapatmalı ve sızdırmazlık özellikli hava (pneumatic) taşıyabilme,
-    Video, Audio, RF gibi data bilgilerini aktarabilme,
-    Modüler yapıda sinyal, güç, data, sıcaklık (thermocouple) bilgisi, ethernet (10 Gbit), fiber ve havanın yanında sızdırmazlık özelliği de bulunan konnektörlerle sıvı (liquid) aktarabilme,
-    IP65’den IP69K’ya kadar koruma sınıfı seçenekleri,
-    Yüzde 100 özelleştirilebilir modüler yapı.

HANGİ SEKTÖR VE UYGULAMALARDA KULLANILIYOR?

Firmanın modüler konnektör çözümlerinin kullanıldığı sektörler arasında otomotivden makinaya, elektrik-elektronikten demiryolu ile havacılık, ulaşım ve lojistiğe kadar birçok farklı sektör bulunuyor.

Otomotiv: CombiTac, kararlı bağlantı özellikleri ile otomotiv endüstrisindeki uygulamalar için önem taşıyan bir çözüm olarak dikkati çekiyor. CombiTac kontakları, 100 bin sök tak döngüsüne ulaşırken, güç kontaklarında 350 A’e kadar çeşitlilik gösteriyor. Ek olarak, kolay otomatik yerleştirme için eksen kaçıklığı önleyiciye de sahip.

Makina: Yüksek titreşim ve şoka maruz kalınan koşullarda bile kararlı bağlantı sağlayan yapısıyla uzun ömür gerektiren uygulamalar için idealdir. Panel montajının yanı sıra Alüminyum DIN gövdesi ile IP65’den, IP68/69K’ya kadar koruma sağlar. CombiTac sistemi yüksek kaliteli çözümleriyle tasarım maliyeti avantajı sunar.

Elektrik-Elektronik Ekipmanlar: MULTILAM teknolojisi sayesinde, CombiTac 350 A / 5 kV'ye kadar yüksek akım ve gerilim seviyelerine ulaşabiliyor. Müşterilerine, ürünlerine gerekli olan tüm sinyal ve veri kontaklarını yerden tasarruf ederek modüler bir çözüme dahil etmelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra kablo montajı dahil eksiksiz bir çözüm sunuyor.

Demiryolu: EN 45545-2 standardına göre demiryolu yangın ve duman gereksinimlerini, EN 50124-1 ile demiryolu yalıtım koordinasyonunu ve EN 61373 ile titreşim ve şok gereksinimlerini karşılamak için özel olarak tasarlandı. Demiryolu vagonları uygulamalarında kullanıma uygun olmasının yanında zorlu çevre koşullarına dayanıklılık göstererek en yüksek güvenliği garanti ediyor. Sektördeki kullanım alanları; batarya paketleri, güç dönüştürücüler, havalandırma grupları, iklimlendirme, aydınlatma, sinyal sistemleri olarak sıralanıyor.

Havacılık, Ulaşım ve Lojistik: Ana güç dağıtımı ve yerleşik LRU'nun ekipmanı (dönüştürücüler, redresörler, vb.) arasında kullanılıyor. Daha yüksek voltaj, sadeleştirilmiş boyut ve iyileştirilmiş ısı dağılımı özellikleriyle yeni nesil uçak elektrik gereksinimlerini karşılamak için uyarlandı.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞ ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Stäubli CombiTac modüler konnektörler, yüzde 100 özelleştirilebilir özelliğiyle tasarım koşullarını kapsamlı bir şekilde karşılıyor.

Çözüm sağlayıcı olarak müşterilerine konseptten kuruluma kadar destek sunan firma ayrıca çevrimiçi tasarlayıcısı ile kullanıcıya özel, kendi CombiTac ürünlerini kolaylıkla oluşturma imkanı da veriyor.