Staubli Türkiye Robotik Bölümü Bölge Satış Müdürü Kazım Örnekal, Robot Yatırımları Zirvesi’nde akıllı üretim çözümlerine odaklanacaklarını ifade ederek yüksek performanslı TX2 robotlarını, TS2 SCARA robotlarını ve yenilikçi insan-robot iş birliği çözümlerini sergileyeceklerini söyledi. 

“ÜRETİCİ, TEDARİKÇİ VE SON KULLANICIYI BULUŞTURUYOR”

“Stäubli Robotik, ürünlerinin yüksek performansının yanında verimlilikleri ve güvenilirlikleri ile tanınan ve bunun yanında müşterilerine sunduğu üstün mühendislik ve teknik destek hizmetleri ile endüstriyel otomasyon alanında lider bir uluslararası oyuncudur.” diyen Örnekal, firmalarının 4 eksenli SCARA, 6 eksenli robotlar, cobotlar, mobil robot sistemleri ve AGV'lerden oluşan geniş ürün gamının birçok faklı sektörden müşterilerine güvenilir ve hassas çözümler sunmalarına olanak sağladığını, aynı zamanda da akıllı fabrikaların hayata geçirilmesi sürecinde müşterilerinin karşılaşacağı zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacağını belirtti. 

Robot Yatırımları Zirvesi ile ilgili görüşlerini paylaşan Örnekal, “Robotik otomasyon alanında dünya da en önde gelen Automatica ile iş birliği halinde gerçekleştirilmeye başlanan Robot Yatırımları Zirvesi, sektörümüz için çok önemli ve faydalı bir platform. Bu fuar sayesinde sektörde yer alan üretici firmalar, sistem entegratörleri, ekipman sağlayıcı ve çevre birim tedarikçi firmalar bir araya gelerek ürünlerini ve çözümlerini son kullanıcı üreticilere tanıtma, anlatma fırsatını yakalıyorlar. Ayrıca bu organizasyon çerçevesinde düzenlenen sunumların, sektördeki firmaların çıkardığı yeni çözümlerin müşterilere tanıtılması açısından çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

HEDEFİNDE HANGİ SEKTÖRLER OLACAK?

Stäubli Robotik olarak bu yılki Zirve’de akıllı üretim çözümlerine odaklanacaklarını ifade eden Örnekal, “Zirve’de, Türkiye’de önümüzdeki dönem hedeflerimize paralel olarak özellikle montaj, hat içi ölçüm, kesme, çapak alma ve yıkama gibi proses bazlı uygulamaların yanında otonom mobil robotik ve AGV’lerin yer aldığı mobilite konularına odaklanmayı planlıyoruz. Hedeflerimizde ise, bu uygulamaların ön plana çıktığı başta otomotiv yan sanayi, metal, plastik, gıda, ağır metal, enerji ve lojistik gibi sektörler bulunmaktadır.” dedi.

“TS2 SCARA’LARIMIZIN TÜRKİYE LANSMANINI YAPACAĞIZ”

Örnekal, sergileyecekleri ürün ve çözümleriyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Yüksek performanslı TX2 robotlarımıza ve TS2 SCARA robotlarımıza ek olarak yenilikçi MRC (insan-robot-iş birliği) çözümlerini sergileyeceğiz. Tekrarlanabilirlik ve hassasiyetleri yüksek, hız ve taşıma kapasiteleri, kompakt yapıları, tam silindirik gövdeleri ile ön plana çıkan TS2 SCARA robotlarımızın pandemi nedeniyle geciken Türkiye lansmanını gerçekleştireceğiz. Türkiye’de ilk defa insan-robot iş birliğinde 4. seviye olarak adlandırılan bir üretim uygulamasının demonstrasyonunu Power cobot serisi robotumuz ile gerçekleştireceğiz. Bunun haricinde bir SCARA ve 6 eksen robotumuzun bir arada çalıştığı montaj uygulamasını müşterilerimiz ile buluşturacağız.”