Polonom Robotics, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından insansız ve otonom sistemler alanında gerçekleştirilen ROBOİK İnsansız ve Otonom Kara Araçları Yarışması Küçük Ölçekli Firmalar kategorisinde birinciliği elde etti.

Final öncesindeki elemeye bağımsız katılımcılar kategorilerinde 78 ve küçük ölçekli işletmeler kategorisinde 8 başvuru yapıldı. Projeler, Cumhurbaşkanlığı SSB, akademisyenler ve savunma sektörü çalışanlarından oluşan 20 kişilik jüri tarafından değerlendirildi ve finale kalanlar belirlendi.

Ankara’da gerçekleştirilen yarışmanın finaline ise 14 farklı üniversiteden 20 öğrenci takım, 9 bağımsız katılımcı ve küçük ölçekli işletmeler kategorisinde 5 takım katıldı.

Yarışmacılar, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra akademisyenler ve savunma sektörü çalışanlarından 26 kişilik kurul tarafından belirlenen otonom görevler içeren senaryolara odaklanmaları istendi. Yarışmacılar; haritalama, throwbot, offroad, meskun mahal, kurtarma ve imha görevlerini gerçekleştirmek üzere mücadele etti.

ÖDÜLÜNÜ TEKNOFEST’TE ALACAK

Küçük ölçekli firmalar kategorisinde birinci olan Polonom, ödülünü 17-22 Eylül’de düzenlenecek TEKNOFEST 2019 sırasında alacak.