Schunk, Almanya'da düzenlenen SPS 2019 Fuarı'nda tutucu sistemlerin dijitalleşmesine dikkat çekti.

Ayırt edilebilen iki temel gelişim yönü olarak bir yanda sadeleştirme eğilimi yani robotlara ve robotların montaj sistemlerinin sezgisel kullanımına kolay bir giriş imkanı veriyor. 

Diğer yandan akıllı çözümlere yönelik eğilime işaret ediyor. Daha fazla işlev, sensör ve zeka gittikçe doğrudan tutucu sistem bileşenlerine entegre ediliyor. 

Schunk GmbH & Co. KG CEO’su Henrik A. Schunk, “Yarının tutucu sistemleri, sezgisel olarak programlanabilir ve esnek bir şekilde kullanılabilir. Üretim sürecini izlerler ve giderek bağımsız olarak çalıştırılabilirler” dedi.

SPS 2019 Fuarı’nda konuşan Henrik A. Schunk, “Dijital teknoloji ve yapay zeka yöntemleri, önümüzdeki yıllarda montaj ve kullanımda devrim yaratacak” şeklinde konuştu. 

TÜM DİJİTAL SÜRECİ KAPSIYOR

Schunk’un dijitalleşme stratejisi saf bileşenle bitmiyor. 

Aksine, şirket hesaplama ve dijital ikizler aracılığıyla tasarımdan, devreye alma ve devam eden süreç için simülasyona kadar olan tüm dijital süreci kapsıyor. 

Schunk Akıllı PROFINET küçük parça tutucusu EGI kullanılarak, SPS Fuarı’nda bu tür dijital entegrasyonun nasıl başarılı olabileceğini ve bununla ilgili avantajların neler olduğunu gösterdi.

Aynı zamanda Universal Robots’un hafif robotları için akıllı bir modül ve ortak uygulamalar için ortak tutucular sağlayan, Tak & Çalıştır arabirimli akıllı uzun vuruşlu tutucu olarak öne çıkıyor.