Sulu boya, solvent bazlı boya, mürekkep vb. kimyasalların renklerini değiştirmek artık SMC’nin kompakt boya değiştirme valfleri ile hiç de zor değil. Günümüzde, özellikle Endüstri 4.0’a geçişin gündemde olduğu bu dönemde, robotikleşme hızla artmaktadır. Bilindiği üzere robot üzerine takılan ekipmanların kompakt ve hafif olması gerekmektedir. 1 gr ağırlığın dahi önemli olduğu yerlerde, ağır ve hantal ekipmanlar kullanmak mümkün değildir. SMC’nin 12 valfli (6 adet 2/2, 6 adet 3/2, 19 adet SUS 316L paslanmaz fittings) valf adasının boyutları 212x120x50 mm ve ağırlığı 2700 gramdır. Servis ömrü özel tasarımı ve PTFE sızdırmazlık elemanı ile boyalar ile 2 ila 5 milyon çevrim (boya tipine göre değişmektedir); hava, su, bütil asetat ile 10 milyon çevrimdir.

SMC’nin 3/2 valfleri sayesinde boyanın sürekli devir daim yapılarak donması engellenir. 40 farklı boyaya kadar direkt boya beslemesi mümkündür. Geçiş valfi sayesinde boya ve temizleme valfleri birbirinden tamamen ayrılır ve boyanın temizleme valflerine ya da temizleme akışkanının boyaya karışması engellenir. Ayrılabilir reçine manifold bloğu kullanılır. Bu manifold bloğuna sonradan valf ekleyebilir ya da valf çıkarabilirsiniz. Sert reçine (Polipropilen Sülfid) kullanılarak dayanıklılığı arttırılmıştır. Fittings ve manifold aynı zamanda antisatik özelliğe sahiptir (Yüzey direnci 102 - 105 Ω arasında) ve aynı zamanda Ex-proof yapı mevcuttur (II 2GD c 75°C (T6X)). Paslanmaz çelik SUS 316L rakor grubu da standart hale getirilmiştir.

Bakım bölümünde ise valf hortumlama kısmına dokunmadan, manifoldun yeri değiştirilmeden kolayca sökülebilir ve temizlenip tekrar kullanılabilir. Aynı zamanda kaçak portu sayesinde valfin ömrünü tamamladığı anlaşılabilir. Eğer kullandığınız valf, ömrünü tamamladıysa kısacası contaları ya da kayar parçalar aşındıysa kaçak portundan çok ince bir akışkan görülebilir. Ayrıca açık kapalı olduğunu gösteren mekanik göstergesi de mevcuttur. Boyaların birbirine karışmasını engellemek için ölü hacim yok denecek kadar azdır (0.01 cc ya da daha az).