Tara Robotik Otomasyon, mevcut sistemlerin, robotların ve makinaların verimini artırmaya, eklentiler ekleyip çıkarmaya ve hat revizyon çalışmalarına devam ediyor.

Firmanın bir tuz üreticisinde gerçekleştirdiği revizyon projesinde, 25 kg’lık kaya tuzu çuvalını paketleme/paletleme makinası olarak devreye alınan KUKA robot otomasyon sisteminde; öncelikle tuz dolum makinasından gelen çuvalların ağızlarının dikilmesi sağlanıyor.

Ardından firma mühendisleri tarafından tasarlanan otomasyon sistemiyle, 25 kg’lık doğal kaya tuzu çuvalları devriliyor ve robota doğru konveyörlerle gönderiliyor. 

Tuz çuvalı paletlemeye yarayan robot, çuval taşıma robot gripper’ı ile torbayı, paketleme/paletleme makinası gibi palete dizim işlemini gerçekleştiriyor.

ATIL YA DA VERİMSİZ SİSTEMLERİ HAYATA DÖNDÜRÜYOR!

Firmadan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Elinizde başka bir iş için alınmış olan robotunuz olabilir ya da mevcut sisteminizin verimini arttırmak isteyebilir; sisteminize eklentiler ekletebilir, çıkarttırabilirsiniz. Tara Robotik Otomasyon yetkin mühendisleri sizleri ziyaret edebilir. Gerekli bilgileri aldıktan sonra sizlere hızlıca teklif hatta proje oluşturabilirler. Onayınızla birlikte robot projemize başlayabiliriz. Böylece boşta, atıl duran ya da verimsiz bir şekilde çalışan sisteminiz, robotunuz, makinanız size hemen şimdi para kazandırmaya başlayabilir!”