Türkiye'de Günmak tarafından temsil edilen Kawasaki Robot, sınıfının en hızlı robotu yeni modeli RS013N'i pazara sundu.

Yeni model, gıda ve temiz oda uygulamaları dahil olmak üzere montajdan malzeme taşımaya ve makina yüklemeye pek çok proseste endüstriyel alanda kullanıcısına avantaj sağlıyor.

Söz konusu model, çevrim sürelerini kısaltırken verimliliği artırıyor, aynı zamanda sınıfındaki en geniş hareket aralığına sahip olmasıyla alanı maksimum değerlendiriyor ve esneklik kazandırıyor.

DAHA KISA ZAMANDA DAHA FAZLA ÇIKTI İMKANI VERİYOR

Markanın genel amaçlı robot serilerine eklenen RS013N, tasarlanan kol yapısı ve tahrik sistemi ile kullanıcılarının süreçlerini hızlandırmasına olanak tanıyor.

Hızlanma değerlerini, yüke ve robot konumlandırmasına uyarlayarak, çevrim sürelerinde önemli ölçüde düşüş sağlayan yeni robot optimize edilen performansı sayesinde kullanıcılar daha kısa zamanda daha fazla çıktı elde edebiliyor.

Üretim sistemlerinde daha fazla esneklik sağlayan model, bin 460 mm uzanma mesafesi bulunuyor. 

HARİCİ EKİPMANLARIN EKLENMESİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Entegre edilmiş kullanıcı arayüzleri ve dahili ethernet kablolaması seçeneği kamera gibi harici ekipmanların eklenmesini kolay hale getiriyor.

Hem bilekte hem de tabanda IP67 sınıflandırması sunan model, toz geçirmez özelliğinin yanı sıra tamamen kapalı motorlara ve su geçirmez elektrik bağlantılarına sahip.

Robotun ayrıca, zemine, duvara veya tavana montaj modelleri de bulunuyor.