SICK Güvenlik Sistemleri Birim Yöneticisi Mustafa Sezer, Universal Robots iş birliğiyle sBot Stop ve sBot Speed ismiyle iki farklı paket pazara sunduklarını, yeni paketlerin güvenlik anlamında hızlı ve kolay bir kurulum sağladığını, güvenlikten ödün vermeden verimliliği en üst seviyeye çıkardığını ve devreye alma süresini kısalttığını belirtti. 

Sezer, Universal Robots ve SICK iş birliğiyle gerçekleştirilen “Sensör Teknolojileri ve Cobotlar: Kolaboratif Üretim ve Güvenli Verimlilik” online seminerinde bir sunum yaparak yeni ürünlerine ilişkin bilgiler verdi.  

GÜVENLİĞİ YAPILANDIRIYOR VE KOLAYLAŞTIRIYOR

Sezer, “SICK’in güvenlik teknolojileriyle UR’nin robot teknolojilerindeki güvenlik özellikleri akıllı bir kombinasyonla birleştirilmiş bir pakettir. Tablo ya da sehpa üzeri, küçük ve orta ölçekli robot uygulamalarında verimlilikten taviz vermeden güvenliği sağlamaya yardımcı oluyor. Tanımlanmış cihazlarla tanımlanmış fonksiyonlara sahip bir güvenlik sistemi sunuyor. Uygulamayı yapılandırmak adına bir kullanıcı arayüzü var. Sistemin sertifikası, yazılımı var. Bunların tamamı birlikte geliyor, sadece donanım sunan bir paket değil.” diye konuştu.

“İKİ TANE KORUMA ALANI SAĞLIYOR”

CB3 (UR) serisinde kullanılan sBot Speed, URe serisinde kullanılan sBot Speed ve URCap ile kullanılan sBot Stop ve sBot Speed olmak üzere üç farklı ürün paketinin olduğunu aktaran Sezer, güvenlik PLC’sinin olduğu sistemde sıralı girişe olanak tanındığını, koruma alanında ilk alana girildiğinde robotta hız azaltımının, ikinci alana girildiğinde ise durdurma işleminin gerçekleştirildiğini söyledi.

“PAKETLERDE YENİ SERİ ALAN TARAYICILARIMIZ MEVCUT”

Paketlerin içerisinde nanoScan denilen yeni seri alan tarayıcıların olduğunu kaydeden Sezer, tarayıcıların core ya da pro versiyonları sayesinde azaltılmış hız, emniyetli durdurma ve otomatik yeniden başlatmayı mümkün hale getirdiğini ifade etti.

“KONVANSİYONELE GÖRE 5 KAT İYİ ALGILAMA KARARI SUNUYORUZ”

Safe HDDM teknolojisiyle ilgili bilgiler de veren Sezer, bir noktaya 144 tane pals gönderebildiklerini ve söz konusu teknolojiye sahip alan tarayıcıların, konvansiyonel bir güvenli alan tarayıcıya kıyasla 4-5 kat daha iyi algılama kararı sunabildiğinin altını çizdi. 

Bu teknolojinin alan tarayıcı dünyasında çığır açan ve sektöre yön verecek bir teknoloji olduğuna dikkat çeken Sezer, “Alan tarayıcılar, cisimden yansımalı bir teknolojiyle çalıştığı için ortamdaki toz, duman, güneş ışığı çok ciddi bir sorun oluşturur. Bu teknolojiyle bu alan tarayıcılarda önemli bir yol kat ettiğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.