Cobot ya da kolaboratif robot pazarının önde gelen oyuncularından Universal Robots, VEMA GmbH’ye sattığı 50 bininci cobot ile sektörde bir dönüm noktasına ulaştı, liderlik konumunu pekiştirdi.

Firmanın Almanya Krauchenwies-Göggingen’deki üretim tesislerindeki törende, 50 bininci cobot Universal Robots Başkanı Jürgen von Hollen tarafından VEMA technische Kunststoffteile GmbH ve VEMA Werkzeug- und Formenbau GmbH’ye teslim edildi.

"İYİ BİR ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR"

Firmalarının yepyeni bir küresel dağıtım ağı, geliştiriciler için yeni bir ekosistem ve sonuç olarak yeni bir iş modeli geliştirdiğine dikkat çeken von Hollen, geçtiğimiz 15 yılda KOBİ seviyesindeki işletmelerdeki maliyeti yüksek ve karmaşık olarak adlandırılan otomasyon süreçleri için yeni bir pazar segmenti oluşturmak amacıyla çok çaba sarfettiklerini ifade etti.

"Pazar lideri olarak, farkındalık yaratma, standartları belirleme ve geleneksel robot tecrübelerinin etkisi altındaki müşteri algılarını değiştirmek için uğraştık.” diyen von Hollen, söz konusu cobot teslimatları ile ilgili olarak, firmanın misyonlarının gerçekleştiğine dair iyi bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi ve “VEMA, kendilerinin kurabileceği, programlayabileceği ve yönetebileceği uygun maliyetli, esnek ve kolay kullanımlı bir otomasyon çözümü arıyordu. Tüm bunları firmamızın cobot’larında buldular.” dedi.

"SOSYAL MESAFEYE VE KARANTİYA İHTİYAÇLARI YOK"

VEMA GmbH İdari Müdürü Christian Veser ise, sektörde dönüm noktasının simgesi olan 50 bininci cobot’u satın aldıklarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, vardiyalarını üçe çıkardıklarını anlattı.

Veser,  “Yeni cobot’la verimimizi muazzam ölçüde artırdık hem de daha yüksek kaliteye ulaştık. Çalışanlarımız ergonomik açıdan zorlayıcı işlerden kurtuldu ve kalite testlerine daha çok odaklanma şansı buldular. Pandeminin getirdiği zorlukların yönetilebilmesinde de cobot’ların başka bir avantajını keşfettik. Cobot’ların sosyal mesafeye ve karantinaya ihtiyaçları yok. Her daim çalışabilirler.” ifadelerini kullandı.

Firma çalışanlarının cobot'ları çok sevdiğini ve onlara Elfriede, Günther ve Bruno isimlerini verdiklerini söyleyen Veser, yeni cobot'larına da tesislerine teslim etmeye gelen Universal Robots'un başkanı Jürgen'in ismini vereceklerini belirtti.

VEMA’nın yeni kolaboratif robotu, üretimde hat sonu uygulamalarında kullanılan alma ve bırakma uygulamalarında kullanılan diğer üç cobot'un arasına katılacak.