Bu yıl  sektörde 35. yılını kutlayan Kukamet markasıyla hızlı bağlantı elemanları sektöründe faaliyet gösteren Kurşunel Kalıp, 2020'de Ar-Ge çalışmalarına devam ettiği yepyeni ürünlerini pazara sunmaya hazırlanıyor.

“ÜRETİMDE RİJİTLİK SAĞLIYOR”

Ağır tip dövme gövdeli modüler clamp’leri ile ilgili bilgiler veren Kurşunel Kalıp Kukamet Bağlantı Elemanları Bölge Satış Yöneticisi Ufuk Yüksel, “Kukamet ağır tip dövme gövdeli modüler clamp’lerimiz, taşlanmış ve sertleştirilmiş tırtırlı burç ve pimler, sertleştirilmiş özel cıvataları, yüksek darbe dayanımı, uzun çevrim süreleri ile kaynak fikstürlerinde yoğun kullanıma sahiptir. Dövme gövde yapısı ile kaynak işleminin yoğun uygulandığı alanlarda kaynak çekmelerinin üstesinden gelerek daha rijit üretimin yapılmasını sağlıyor.” dedi.

“İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKARACAĞIZ”

2019 yılında sektörel projelerin az olduğunu ancak buna rağmen iyi bir yıl geçirdiklerini ifade eden Yüksel, üçü yurt dışı ve ikisi yurt içi olmak üzere toplam beş fuara katıldıklarını ve güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Firmalarının 2020 yılı planlarına ilişkin görüşlerini de paylaşan Yüksel, “2020 yılında da bir yandan fuar çalışmalarımız devam ederken, diğer yandan da yeni ürünlerimiz için Ar-Ge çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Pnömatik power clamp’lerimizin Ar-Ge çalışmasını tamamlayıp, 12-15 Mart’taki WIN Eurasia Fuarı’nda görücüye çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

“ELEKTRİKLİ POWER CLAMP’İ TANITACAĞIZ”

Elektrikli power clamp ürünleriyle ile ilgili olarak altyapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Yüksel, pnömatik power clamp’lerinin hemen ardından elektrikli power clamp’lerinin de tanıtımını gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Ürün yelpazelerinde bulunan gripper ve swing clamp’lerle ilgili yeniliklerini paylaşan Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: “Gripper ve swing clamp’lerimizle ilişkin yeniliklerimiz olacak. Daha donanımlı ve çok farklı alanlarda kullanılabilecek bu ürünlerin yurt içinde farklı firmalarda üretimleri bulunmuyor. Dolayısıyla bu alanda da bir ilk olacağız. Mekanik ürünlerimiz ile alakalı zaten her yıl birçok yeni ürünle firmalara katkı sağlıyoruz. Bu yıl da mekanik yeni ürünlerimiz hazır. Eğitim kurumlarına yönelik destek ve çalışmalarımız bu yılda artarak devam edecek. Öğrenci, okul, sanayi çerçevesinde bu üç yapıya da her türlü katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”

30 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Hasan Kurşunel tarafından 1985 yılında kurulan, 2020 yılı itibarıyla kuruluşunun 35. yılını kutlayan firmanın ürün gamında manuel bağlantı elemanları, pnömatik bağlantı elemanları, pnömatik döner tip bağlantı elemanları, kaynak masaları gibi ürünler bulunuyor.

Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da İran, Almanya gibi ülkelerde fuarlara katılan firma, yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıyor ve satışlarının yüzde 40’ını yurt dışına gerçekleştiriyor. 

Referansları arasında; Fiat, Renault, Arçelik, Vestel, Beyçelik Gestamp, Atiker, BMC, Ford, Karsan, MAN, Mercedes, ONS Makina, Otokar, Sarıgözoğlu, TÜMOSAN, Yarış Kabin gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşları bulunuyor.