Universal Robots için geliştirilen tak çalıştır ürün gruplarının hızlı entegrasyonunu sağlamak ve firma ile iş birliklerini ileriye taşıma amaçlı gerçekleştirdiği bu eğitimde, Schunk katılımcılarına eğitim sonrası sertifikalarını takdim etti.

Schunk’un Universal Robots için geliştirdiği ve 36 farklı kombinasyona çıkabilen ürün grubunun Universal Robots’un satıcı ve entegratörlerine tanıtılmasının amaçlandığı ve 7 Şubat’ta gerçekleştirilen eğitime, satış mühendisleri, proje mühendisleri ve Ar-Ge müdürleri katıldı.

PARTNERLİKLERİNİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

Ayrıca eğitimle birlikte Schunk, Universal Robots satıcı ve entegratör bayi ağının projelerinde hızlı entegrasyon yapabilmesi adına ürünleriyle kendilerine destek vererek partnerliklerini güçlendirmeyi hedefliyor. 

Eğitim kapsamında gripper (tutucu), manual tool changer ve kuvvet tork sensörü gibi Universal Robots’a doğrudan bağlantı yapılabilen ve tak çalıştır ürünler ön plana çıkartılıp, katılımcılara bu ürünler ile ilgili detaylı bilgiler verildi. 

Eğitim, Schunk Otomasyon Satış Lideri Egemen Zengin ve ATI Uluslararası Satış ve Proje Yöneticisi Mack Manning liderliğinde gerçekleştirildi.

İLK DGUV SERTİFİKALI GRIPPER’I ÜRETTİ

Tanıtımı yapılan ürünün programı 2018 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunulmuştu.

Kolaboratif robotlar için ilk gripper’ını 2016 yılında satışa sunan Schunk, 2017 yılında endüstriyel uygulamalar özelinde pazardaki ilk DGUV (Alman Sosyal Kaza Sigortası) sertifikalı kolaboratif gripperı üretmeye başladı.