Schunk Türkiye tarafından firmalara yönelik sunulan eğitimler kapsamında, Altınay Teknoloji Grubu bünyesinde yer alan Olbricht firması ile 5 Şubat’ta Schunk Tutma ve Taşıma Sistemleri eğitimi başarıyla gerçekleştirildi.    

GRIPPER SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Schunk Türkiye ofisinde gerçekleştirilen eğitim; gripperlar (tutucular), robot aksesuarları ve lineer eksen ürünleri ön plana çıkarılarak, Olbricht tasarım, satış ve devreye alma mühendislerine yönelik gerçekleştirildi. 

Eğitim kapsamında tezgah yükleme uygulamalarında üretkenliği arttıran sistemler ve Schunk ürünlerine ilişkin bilgiler verilirken, ayrıca gripper (tutucu) seçiminin nasıl yapılacağı ve gripper seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

Schunk Türkiye, firma bazında gerçekleştirdiği yarım ya da bir günlük eğitimler ile mevcut ve yeni ürünleri ile ürünlerin sağladığı avantajlar hakkında bilgilendirmeyi ve bu doğrultuda ürün grubu ile ilgili farkındalığı arttırmayı amaçlıyor. 

Schunk, ürünlerini müşterilerine yakından tanıtmaya amaçlayan bu eğitimlerde ürünlerin sektörde daha fazla kullanılmasını ve rakiplerine göre farklılık yaratan özelliklerini ön plana çıkartmayı planlıyor. 

YENİ STANDARTLAR GETİRİYOR

İlk standart endüstriyel gripper’ı (tutucu) 1983 yılında piyasaya süren Schunk, kuruluşundan bugüne dünyadaki en kapsamlı standart gripper ürün grubunu kullanıcılarının beğenisine sunuyor. 

Öncü konumuyla gripper’lara yeni standartlar getiren firmanın ürünleri, hassaslığının yanı sıra dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması dolayısıyla pazarda farklılaşıyor. 

Schunk, ürün uygulamaları, uygulamalara yönelik videolar ve sunumlar ile yaptığı eğitimlerine standart bir şekilde devam edip, müşteri taleplerine istinaden bu tür eğitimleri gerçekleştirmeye devam edecektir.