Hassas elektronik komponentlerin otomatik taşınması hem hızlı hem de hassas olmalıdır.

Vakum uzmanı Schmalz, bu tür işler için özel olarak vakumlu tutucu SCG’yi geliştirmiştir. Vakumlu tutucu, plastik parçaların ve baskı devre kartlarının güvenli taşınmasını sağlar.

MİNİMUM HAVA TÜKETİMİ İLE YÜKSEK PERFORMANS

Vakumlu tutucu, güvenilir ve hassas taşıma için yüksek kapasitede debi üretir. Vakum istenilen seviyeye çok hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Bu sayede yüksek hızlı operasyonlarda kullanıma uygun hale gelmektedir.

Örneğin elektronik baskı devre kartlarının taşınması uygulamasında kart üzerinde açıklıklar, üzerinde delikler içeriyorsa veya monte edildiyse dahi, SCG tutucu iş parçasını güvenli bir şekilde taşıyabilmektedir.

Tutucu enerji tasarruflu bir ürün olmasından dolayı kullanıcılara üretim maliyetlerini düşürmesini sağlar.

Vakumlu tutucu, minimum hava tüketimi ile yüksek performans sunar. Tutucu, 1-5 bar arası çalışma basıncı ile dakikada 590 litre vakum kapasitesine sahiptir.

ÜRETİM SİSTEMLERİNE ESNEK ENTEGRASYON

SCG mevcut üretim sistemlerine esnek bir şekilde entegre edilebilir. Bağlamaya hazır olacak şekilde tasarlanmıştır, 55 x 70 mm boyutlarında kompakt bir vakum jeneratörüne sahiptir.

Bu, ilave hortumlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve tutucu yanal veya eksenel konumda kolayca monte edilebilir. Tutucu üzerindeki vantuz, antistatiktir ve hassas elektronik bileşenlere zarar verebilecek potansiyel elektrik yüklerini ortadan kaldırır.