Yeni SAXB serisi ile Schmalz, enerji tüketimini optimize ederken diğer yandan yüksek hacimli akış oranlarına ulaşmayı sağlayan üst segment bir yüksek hızlı körüklü vantuz geliştirdi. Çan tipi esnek vantuzu sayesinde bu vantuz hem yağlı hem de karmaşık biçimli yüzeyler ile uyum gösterdiğinden, otomotiv endüstrisinde kullanım için ideal bir seçenek sunuyor.

SANAYİNİN SERT KOŞULLARINA KARŞI DAYANIKLI

Günümüz otomotiv endüstrisi, süreçler verimli hale getirilmezse rekabetçi olamaz. Çünkü geçen her dakika maliyet demektir ve üreticiler çıktıyı sürekli artırmayı ve bakım, hizmet gibi zorunlu süreçleri mümkün olduğunca düşük tutmayı arzular. Özellikle de taşıma çözümleri için durum böyledir. Hızlı, güvenli ve sürekli kullanımda sağlam olmanın yanı sıra endüstriye özgü koşulları karşılayabilmelidir.

Örneğin; CNC metal işleme ve lazer kesim makinalarının yüklenmesi ve indirilmesi ya da sac levhaların ayrılması gerekir. Schmalz, bu işler için son derece dayanıklı, yüksek hızlı vantuz SAX’ı ürün gamına ekledi. 

Formlu yüzeylerdeki sac malzemelerin taşınması gerektiğinde, daha esnek olan körüklü vantuz olan SAB kullanılıyor. Firma, şimdi her iki çözümün avantajlarını bir araya getirerek, premium bir ürün olmasıyla ürün gamını yukarılara taşıyan yüksek hızlı körüklü vantuz SAXB’yi piyasaya sürdü.

MAKSİMUM TUTMA KUVVETİ SAĞLIYOR

SAXB ağırlıktan tasarruf eden bir materyal olan Elastodur’dan (ED-85) imal ediliyor ve bu da onu yüksek hızlı uygulamalar için ideal bir malzeme haline getiriyor. Bu, segmentteki geleneksel vantuzlara kıyasla daha sağlam ve aşınmaya karşı kayda değer biçimde daha dirençli.

SAXB en başta pres fabrikalarında ortaya çıkan ozona karşı dirençli. Esnek dudaklara sahip çan şekli ile formlu yüzeylerde olduğu kadar sert yüzeylerde de etkili. Bu da SAXB’nin hem yağlı hem de güçlü şekillere sahip sac malzemelerin güvenli bir şekilde tutunmasını sağlıyor. Ayrıca geometrisi de 0,5 milimetrelik ince levhaların taşıma sırasında deforme olmasını engelliyor. Yeni körüklü vantuzun özel olarak yapılmış bu sürtünme yüzeyi, yüksek hızlanmalarda maksimum tutma kuvveti sağlıyor. 

KOLAY DEĞİŞİM VE HIZLI BAKIM OLANAĞI SUNUYOR 

SAXB körüklü vantuzu genel yükseklik ve boyutlarının, SAB serisininkine benzerliği sayesinde kullanıcılar kolaylıkla değişim yapabiliyor. Alyan cıvata bağlantısı, modüler tasarımı ve entegre yapısı, yeni tutucunun bakımının da kolay ve hızlı olmasına imkan veriyor.

Ürün basit ve hızlı kurulum için, çeşitli bağlantı tipleri ve anahtar ağızlarına sahip bağlantılı vantuz olarak 20 ila 120 milimetrelik çaplarında sunuluyor. 


 

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ