Schmalz'ın hafif robot uygulamalarına yönelik geliştirdiği yeni PXT modüler tutucu sistemi, kullanıcıların gripper'larını birkaç standart komponent ile hızlı ve kolay bir şekilde birleştirebilmesini ve monte edebilmesini sağlıyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN SİSTEMLERLE UYUMLU

"Az ama yeterli." Bu ifade, Schmalz'ın yeni PXT modüler tutucu sistemi için de geçerlidir. Çünkü kullanıcılar tutucularını birkaç standart komponent ile  hızlı ve kolay bir şekilde birleştirebilir ve hatta isterlerse kendileri de monte edebilirler.

PXT tutucu yapı kiti, hafif robot uygulamaları için hafif ve modüler bir gripper sistemidir ve en çok tercih edilen robot sistemleriyle uyumludur.

Bu yapım kiti ile kullanıcı, yüksek kaliteli standart bileşenlerin iyi düşünülmüş bir seçiminden birçok uygulama için uç efektörleri monte edebiliyor.

25 KG'A KADAR TAŞIYABİLME KAPASİTESİNE SAHİP

Kendisi konfigüre edilebilen tutucu, 25 kilograma kadar olan iş parçalarını taşıyabilme kapasitesine sahip.

Böylece Schmalz, iki kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip VEE gripper sistemi ile 25 kilogramın üzerindeki yükler için tasarlanmış Schmalz Tooling Sistem SXT arasındaki boşluğu kapatmış oldu. En büyük tutucu alanı 800 x 600 milimetredir. Gripper o kadar düzdür ki, enjeksiyon kalıplarından parçaları sorunsuz bir şekilde çıkarmak için de kullanılabiliyor.

Opsiyonel dahili vakum yönlendirmesi sayesinde modüler sistem herhangi bir harici hortuma ihtiyaç duymuyor.

Azaltılmış engelleyici konturlar sayesinde, tutucular en dar alanlarda bile kullanılabilir. Taşınan nesnelerin geometrisi ve şekilleri değişse bile tek tek komponentleri her zaman yeniden birleştirilebilir veya ayarlanabiliyor.

ÇEŞİTLİ PALETLEME VE TAŞIMA GÖREVLERİ İÇİN UYGUN

Bağlantı elemanları, markanın tüm vantuzlarını ve  komponentlerini entegre edebilecekleri şekilde tasarlandı.

PXT modüler tutucu sistemi, çok çeşitli paletleme ve taşıma görevleri için uygundur ve gıda endüstrisinden otomotiv sektörüne ve lojistiğe kadar tüm endüstrilerde kullanılabiliyor.

Söz konusu ürün, paketli  kaplarını makinalardan kasalara paketlemek, sac parçaları tutmak veya karton kutuları paletlemek için kullanılabiliyor.

Yeni PXT modüler tutucu sistemi, en yaygın hafif robotlar için robot flanşları, standart çapraz bağlantılar ve profil borular, çapraz konektörler ve bağlantı elemanları, profil borular için kapak kapakları ile yaylı pistonlar ve vantuzlar için tutma ve bağlantı elemanlarından oluşuyor.

MONTE YA DA DEMONTE OLARAK SUNULUYOR

Sipariş verme, sistemin kendisi kadar basit ve esnektir: kullanıcılar tutucularını çevrimiçi yapılandırıcıda kendileri oluşturur.

İsteğe bağlı olarak tamamen monte edilmiş sistemi veya montaj için ayrı ayrı komponentleri alma seçeneği sunuluyor.