Türkiye’nin öncü simülatör ve robotik üreticileri arasında yer alan SANLAB, Avrupa'daki robotik topluluğunun en etkili buluşması olan, euRobotics tarafından 13-15 Nisan 2021'de online olarak gerçekleştirilen European Robotics Forum 2021’e (ERF) gümüş sponsor oldu ve teknolojilerini tanıttı.

"ULUSLARARASI ARENADA TÜRKİYE'NİN YÜZÜ OLUYORUZ"

Firma, 500'i aşkın katılımcının iştirak ettiği, 70'in üzerinde oturumun gerçekleştirildiği üç gün süren forum kapsamında, AB tarafından desteklenen projelerin içeriklerini, çıktılarını görme ve kendi geliştirdiği teknolojileri tanıtma imkanı buldu.

Robotik araştırma, geliştirme ve yenilikçiliğini artırmak amacıyla kurulan euRobotics'e üye olduklarını ve 2009'dan beri yüksek sadakatli simülatörler ve gerçek zamanlı robotik teknolojileri ürettiklerini dile geiren SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, Türkiye'de ve dünyadan düzenlenen birçok fuar ve forumlara katılarak sektörün Türkiye'deki gelişimine öncülük ettiklerini belirtti.

"Sponsorluklarımızla düzenlenen etkinliklere destek vererek söz konusu teknolojiler alanında Türkiye’nin uluslararası arenada yüzü oluyoruz."  diyen Kükrek, etkinliğe sponsor olarak, Türkiye'nin robotik ve yapay zeka teknolojilerinin gelişimine katkı verdiğini birkez daha vurguladıklarını söyledi.

"DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLDUĞU İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"

euRobotics’in Avrupa Robotik Haftası kapsamındaki etkinliklerin Türkiye ayağını şirket olarak yaygın bir şekilde gerçekleştirdiklerini de anımsan Kükrek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa'nın dört bir yanından araştırmacılar, mühendisler ve sektör liderlerinin katıldığı bu forum, firmalar, sektör ve ülkeler için büyük bir etkileşim merkezi oluyor. Forumda; robotik ve yapay zekadan yazılıma, mekatronik ve manipülasyondan tarım robotlarına kadar farklı birçok alanda konu inceleniyor ve teknolojiler tanıtılıyor. Avrupa robotlarını dünyada stratejik olarak konumlandırmak ve Avrupa ekonomisinin yanı sıra toplum için büyük faydalar sağlamayı amaçlayan foruma desteklemek, firmamızın dünyaya açılan kapısı olması açısından da oldukça önemlidir."