Elektrikli el aletleri üretimi alanında faaliyetleri bulunan İtalya merkezli RUPES, Universal Robots’un iş birliğine dayalı cobot’larını üretimde kullanarak çalışma şartlarını iyileştirdi ve üretim düzeyinde artış sağladı.

ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRDİ

Öğütücülerden zımparalama makinalarına, cilalama makinalarından taşlama makinalarına pek çok ufak parçadan meydana gelen elektrikli aletler üreten firma, üretim hattında eksiklikleri gidermek, fireyi bertaraf etmek ve çalışma şartlarını iyileştirmek adına Universal Robots ile iş birliğine gitti. 

Akıllı üretim modeli ile ürünlerinde sıfır hata sözünü veren İtalyan el aletleri üreticisi, bu kapsamda üretim hattında tekrarlayan ve yoran işleri cobot’lara bıraktı. Böylece işçilerin daha nitelikli ve yararlı işlere kanalize olmasını sağlayarak verimliliği artırdı.

Cobot’lar kesin konumlandırmanın yanı sıra, kuvvet kontrolü özelliği ile üretimde vidanın teknik şartname doğrultusunda ayarlanmasını ve vidanın kırılıp üretimin durma riskini ortadan kaldırdı.

SIFIR HATA TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİRDİ

Diğer yandan teslimat sürelerinin darlığında, farklı yerlere rahatlıkla konumlandırılabilen ve hızlı şekilde kurulumu ve programlanabilmesi gibi avantajlara sahip cobot’ların esnekliği firmaya önemli katkılar sağladı.

Çalışanlarına ilave koruma sağlamak amacıyla güvenlik özelliklerini özelleştiren ve cobotları başarıyla devreye alan RUPES, sıfır hata taahhüdünü yerine getirirdi.

Firma, farklı yatırımlarla sayıyı artırmayı planlıyor.