RTS Robotics Kurucusu Tayfun Kesimoğlu, yurt dışında ilgi gören Türkiye’ye getirmeye başladıkları esnek sensör sistemleri ile online robot programlama yazılımlarını Zirve’ye özel olarak sunacaklarını söyledi. 

"ÇALIŞMALARIMIZ, SÜRE KAYBINI ÖNLÜYOR"

Şirketlerinin robotlu otomasyon sistemleri tasarımı, üretimi ve entegrasyonu alanında faaliyet gösterdiği bilgisini veren RTS Robotics Kurucusu Tayfun Kesimoğlu, “Uzmanı olduğumuz konu ve uygulamalar için, kalite ve memnuniyet ön plandadır. Bunun yanında sektörümüzdeki gelişmeleri yakından takip ederek, projelerimizde yeni teknolojileri kullanmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda yeni donanımların veya yazılımların aktif olarak kullanılması ile kurduğumuz robotlu sistemlerin, verimliliğini arttıracak özel çalışmalar yürütmekteyiz. Bunlara örnek olarak; işbirlikçi robotları, offline yazılım süreçlerini, özel sensörler ile robot programlama işlerindeki süre kayıplarını engelleyici çalışmalarımızı sayabiliriz.” dedi.

Son dönemde hayata geçirdikleri projeleri ile ilgili bilgiler veren Kesimoğlu, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz dönemde 2 adet robotlu kaynak hücresini devreye aldık. Biri zücaciye diğeri de mobilya sektöründe faaliyet gösteren iki müşterimize robotlarını teslim ettik. Bunun yanı sıra özel olarak tasarladığımız bir sistemde el ile kolayca programlanabilen bir boyama robotunu devreye aldık. Ayrıca belirtmek isterim ki, sadece yaş boya robotları için kurduğumuz sistem sayısı 15’e yükseldi. Önümüzdeki kısa süre içinde devreye alacağımız cam rodaj makinası robotlu besleme projemizin hazırlıkları tamamlandı. İki aylık bir hazırlık döneminden sonra 3 robotlu kaynak hattımızın da teslimatını yapacağız.”

"İLGİ ÇEKECEĞİNE İNANIYORUZ"

Zirve’nin diğer fuarlardan farklı olacağını, yurt dışında büyük ilgi ve talep gören esnek sensör sistemleri ile online robot programlama yazılımlarını Türkiye’ye getirmeye başladıklarının bilgisini veren Kesimoğlu, “Bu konuda gelen çok sayıda talebe cevap vermek adına başladığımız sürecin oldukça ilgi çekici olacağını düşünüyoruz. Ürün çok geniş bir skalada kullanılabileceği için, bu yapıyı birkaç sektör ile sınırlandırmak istemem.” diye konuştu.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

Sektörde genel olarak bir hareketliliğin gözlemlendiğine dikkat çeken Kesimoğlu, pandemiden dolayı ertelenen yatırımların bazılarının yapıldığını ancak bilhassa üreticilerin insan gücünü, makina ve robotlar ile desteklemek istediklerini düşündüklerini kaydetti. Kesimoğlu, son olarak Zirve’den beklentilerini de aktararak, “Yenilikçi teknolojilerimizi başarılı bir şekilde tanıtabilmek ve alanımızdaki başarılarımızı devam ettirmek gayesindeyiz. Zirve’nin de bu konuda bize oldukça faydalı olacağını umuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.