Rotosis Robotlu Otomasyon Sistemleri’nin tarımsal ekipman tedarikçisi bir firmada devreye aldığı Robotlu Ağır Taşıma ve Sac Bükme Otomasyon Projesi, yüzde 100 verimlilik artışı sağladı.

Üretimin adet bazında iki katına çıktığı projede, aynı zamanda yarı yarıya personelden tasarruf edilerek söz konusu personeller farklı alanlara kaydırıldı. Ayrıca İSG açısından da çalışanların güvenliğine risk oluşturacak faktörler minimize edildi.

KUKA’nın 360 kg’ye kadar taşıma kapasitesine sahip dev robotu KR360’ın kullanıldığı projede 3, 4 ve 5 mm’lik üç farklı sac kalınlığı ve en hafifi 40 kg, en ağırı ise 127 kg olan 11 farklı ebattaki sac levha sırasıyla bükme ve taşıma işlemi gerçekleştiriliyor.

ROBOT EĞİTİMLERİ VERİYOR

Faaliyetlerine 2008 yılında Yeşil Makina Ltd. Şti. bünyesinde Konya’da başlayan Rotosis Robotlu Otomasyon Sistemleri, ikinci el robot satışı ve yedek parça tedariki ile temel ve ileri seviye robot eğitimleri veriyor.&

Firma, müşterilerine projelendirme ve tasarım, imalat (fikstür, aparat, gripper gibi), simülasyon ve programlamanın yanı sıra kurulum ve devreye alma hizmetleri de sunuyor.