Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında önemli oyunculardan Rockwell Automation Inc. ve endüstriyel otomasyon ve robot teknolojilerinin öncü şirketlerinden Comau güçlerini birleştirdi.

Söz konusu iş birliğiyle sağlanan tümleşik robot kontrol çözümleriyle, işletmelerin üretim verimliliklerinin en üst seviyeye çıkarılacağı bildirildi.

"DAHA KISA SÜREDE KATMA DEĞERE İMKAN VERECEK"

İş birliğiyle ilgili görüşlerini paylaşan Rockwell Automation Başkanı ve CEO’su Blake Moret, “Endüstriyel şirketler süreçlerini optimize etmek ve daha atik hale gelebilmek için operasyonlarına robotiği entegre etmenin etkili yollarını arıyor.İş birliğimiz, programlama ve yaşam döngüsü yönetimini kolaylaştıracak ve müşterilere daha kısa sürede katma değer yaratabilme olanağı sağlayacak." şeklinde konuştu.

Moret, iş birliğinin temelinin, firmalarının “Endüstriyel şirketlerin tümleşik robot kontrol çözümleriyle zamandan tasarruf etmesi ve performanslarını artırmaları, bunların ötesinde müşterilerin uzun vadeli değer yaratmasını sağlama” stratejisinden geldiğini dile getirdi.

"ENTEGRE ROBOT ÇÖZÜMLERİNDE ARTAN DEĞER OLUŞTURUYOR"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Comau CEO'su Paolo Carmassi ise, “Firmamızın robotik ve endüstriyel otomasyondaki uzmanlığı, yüksek performans, güvenilirlik ve kalitededeki itibarı, Rockwell Automation’ın otomatize edilmiş ham madde işleme, gıda, içecek, ev bakım, kişisel bakım, yaşam bilimleri alanlarındaki küresel yetkinlikleri ve deneyimiyle birleştirerek; müşterilere, entegre robot çözümlerinden, giderek artan bir katma değer yaratıyor." dedi.

Carmassi, tüm sektörlerde dünya çapında iz bırakabilmiş önemli bir iş ortağıyla çalışacakları için de son derece heyecanlı olduklarını ifade etti.

MAKİNALARIN TÜMÜ TEK MERKEZDEN PROGRAMLANABİLECEK

Mühendisler artık Rockwell Automation’ın Logix-temelli kontrolörleriyle doğrudan yönetilebilen Comau robot kolları da dahil, makinaların tamamını tek bir merkezden programlayabilecek.

Firmanın Studio 5000® otomasyon sistem tasarım yazılımı, iki ayrı yazılım kullanan ve geleneksel olarak ayrı duran makine kontrol ve robot sistemlerini koordine etmeye çalışmak gibi zor ve zaman alan bir yükten kurtarıyor. 

Makina üreticileri, sistem entegratörleri ve birçok şirket, ABD merkezli firmanın Emulate 3D dijital ikiz yazılımı gibi dijital mühendislik ürünleri kullarak verimlerini artırabilecek.

Bu yazılım üretim hatlarının dijital modellemesini oluşturabiliyor, makina kontrol kodlarını otomatik olarak yazabiliyor ve markanın robotları için gömülü özellikleri barındırıyor.

ANALİTİK VE DİJİTAL İKİZİ KULLANIM İMKANI VERİYOR

Rockwell ve Comau çözümlerinin birlikte kullanılmasının faydası güçlendirilmiş entegrasyonun da ötesine geçebiliyor.

Örneğin kullanıcılar makina performansı ve potansiyel üretim optimizasyonuna ilişkin daha derin içgörüler kazanmak için analitik ve dijital ikiz gibi enstrümanları kullanabiliyor. İş risklerini azaltmak için güvenlik ve emniyet çözümleri de bulunuyor.

Üretim katında, ABD merkezli firmanın FactoryTalk® yazılım suitini kullanan operatörler gerek üretim gerekse robot kontrol sistemlerini tek bir arayüzden de görüntüleyebilecek.

Fabrikadaki ve uzaktan destek veren teknisyenlerin her iki sistem için sadece bir mimariyi öğrenmesi ve bakımını yapabilmesi yeterli oluyor. Ayrıca yaşam döngüsü ve hizmet döngüsü bakımında iyileştirmeler sağlayacak Rockwell artırılmış gerçeklik (AR) çözümlerinden de yararlanabiliyorlar.

"PÜRÜZSÜZ BİR ÇÖZÜM SUNABİLİYOR"

İş birliğinin sunduğu çözümlerin ilk kullanıcılarından biri olan, metal endüstrisi için otomasyon sistemleri tasarlayan, üreten ve işletmeye alan sistem entegratörü Automazioni Industriali Capitanio (AIC) Yönetici Direktörü Marco Capitanio, iş birliğinin şirket müşterilerine, Capitano’ya göre bir makina üreticisi için en önemli avantajlardan biri olan, pürüzsüz bir robot çözümü sunabilmesini sağladığını söyledi.

Capitanio konuya ilişkin “Kolay ve esnek programlama, robot yönetimine tam erişim, teşhis parametreleri ve mevcut otomasyon panelleri ve standart kontrol aygıtlarının da kullanılabiliyor olması bizim için çok değerli.” ifadelerini kullandı.

Rockwell'in robotik entegrasyon için kilit önem taşıyan ürün ve teknolojilerinden bazıları: Allen-Bradley ControlLogix® kontrol sistemleri, Kinetix®  5700 servo sürücü platformu, Studio 5000® otomasyon sistemi tasarım yazılımı, FactoryTalk® View insan makine arayüzü (HMI) yazılımı, PTC destekli dijital dönüşüm yazılım suiti FactoryTalk® InnovationSuite™, Emulate3D™ dijital ikiz yazılımı ve uzaktan işbirliği ve veri yakalama için PTC Vuforia artırılmış gerçeklik (AR) çözümleri.