Gedik Holding kuruluşu olarak faaliyet gösteren Roboweld, İstanbul'daki merkezinde sunduğu robotik kaynak eğitimlerini müşterilerinin ayağına götürüyor.

Eğitimlere gelemeyenler için sertifikalı robot uzmanlarını müşterilerine gönderen firma, böylece hem verdiği hizmetin kapsamını genişletiyor hem de verilen eğitimlerle kaynak robotlarının daha iyi tanınmasına ve bir üst seviyeye taşınmasına katkı sağlıyor.

EĞİTİMLER ÜÇ ANA BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Müşterilerinin tüm robotik kaynak ihtiyaçları için tek noktadan hizmet sunan Roboweld'in üç ana başlıkta toplanan eğitimleri şu şekilde

  • Temel Robotik Programlama: Firmanın sunduğu eğitim programlarından ilki "Temel Robotik Programlama". Başlangıç seviyesinden başlayan eğitim ile teach pendant ile robot kontrolörünün uygun kullanımı öğretiliyor. Söz konusu eğitim temel kaynak robotu operasyonlar, güvenlik, temel programlama becerileri, test programları, torç hizalaması, programların modifikasyonu ve diğer gerekli becerilerin yanı sıra amper, hız, ark boyu ve weaving kaynak komutlarının oluşturulmasını ve kullanılmasını sağlıyor. Dahası, eğitim ile program ekleme, silme, kopyalama gibi işlemlerin yanında yörünge yazımında operatörleri daha iyi hale getirme imkanı sunuluyor ve robot bakım periyodları ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olunabiliyor.
  • Gelişmiş Robotik Programlama: Çalışanlar temel programlama fonksiyonlarının birçoğunu biliyorsa ancak robotik kaynak makinalarından her şeyin elde edilmesi isteniyorsa "Gelişmiş Robotik Programlama" devreye giriyor. Eğitim; ileri düzey robot programlama, giriş ve çıkış sinyali ataması,  teach pendant özelleştirilmesi ve daha da fazlasına ilişkin kullanım talimatlarını kapsıyor. Söz konusu eğitim ayrıca; kaynak makinası ile robotun haberleşmesi, I/O kullanım mantığının aktarılması, torç temizleme istasyonunun donanımsal bağlantılarının gerçekleştirilip devreye alınması ve özel komutların kullanılması gibi becerileri de elde etme olanağı sağlıyor. 
  • FD Temel Robotik Programlama (Derinlemesine eğitim): Firmanın kullandığı OTC robotlarının FD serisi kaynak robotların birçok yeteneği bulunuyor. Temel robotik eğitimi bu belirli becerilere yoğunlaşıyor ve üretim hattı için bunlardan optimum bir biçimde nasıl faydalanabileceğini öğretiyor. Bu eğitim, bilhassa kaynak hücrelerinin programlanmasını daha detaylı ve derinlemesine öğrenme fırsatı sunuyor. 

ROBOWELD İSMİYLE 2020'DEN BERİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Gedik Kaynak bünyesi altında “GeKa Robot” adıyla 2008 yılında robot satışı faaliyetlerine başlayan firma, uzun soluklu devam eden satış faaliyetleri deneyimi sonrasında 2020 yılında “RoboWeld” markasını oluşturup Gedik Kaynak bünyesinden ayrılarak kendi firmasını kurdu.

Şirket bugün, “Sanayi-Robot” ilişkisini vizyon ve misyonuna katma değer edinmiş farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerinin özel isteklerine göre robot projeleri üretiyor. Projelerinde Türkiye distribütörü olduğu OTC robotlarının yanı sıra müşterilerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı marka robotların kurulumunu da yapıyor.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR