ABB’nin RobotStudio simülasyon programı başlangıç eğitimi, Udemy çevrimiçi eğitim platformunda sunuluyor.

Firma, Koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle müşterilerinin birçok çalışanı uzaktan çalışırken, üretimi sürdürmelerine destek vermek amacıyla 2020 yılı sonuna kadar dijital hizmetlerini ücretsiz olarak sunacağını duyurdu. 

Bu kapsamda RobotStudio simülasyon programı, tüm fonksiyonlarıyla birlikte 2020 yılı boyunca tamamen ücretsiz olarak sunulacak.

EĞİTİM, TÜRKÇE VERİLİYOR

ABB’nin Robotik ve İmalat Otomasyonu Bölümü, Udemy çevrimiçi eğitim platformundaki “ABB RobotStudio Başlangıç Eğitimi” isimli ücretsiz online kursuna, robot programlama ve simülasyon ile ilgilenen tüm kullanıcıların yanı sıra üniversite öğrencileri ve akademisyenleri davet ediyor.

Kurs içeriğinde; RobotStudio programının temelleri örnekleri detaylı bir biçimde “Türkçe” olarak veriliyor. 

ÜRETİMİ DURDURMADAN PROGRAMLAMAYI SAĞLIYOR

Robot sistemleri için yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolu olarak çevrimdışı programlama öne çıkıyor.

Firmanın simülasyon ve çevrimdışı programlama yazılımı da, robot programlamanın ofisteki bir bilgisayarda üretimi durdurmadan yapılmasına olanak tanıyor.

ROBOT SİSTEMİNİN KARLILIĞINI ARTIRIYOR

Söz konusu program, kullanıcıların üretimini bozmadan eğitim, programlama ve optimizasyon gibi görevleri yerine getirmelerine izin veriyor ve robot sisteminin karlılığını artıracak araçlar sunuyor. 

Program; risk azaltma, daha hızlı başlatma, daha kısa değişim ve artan verimlilik başta olmak üzere pek çok fayda sağlıyor.

Kullanıcıların robotlarını üretimde çalıştıran gerçek yazılımın tam bir kopyası olan ABB VirtualController üzerine kurulan program, gerçek robot programları ve atölyede kullanılanlar ile aynı yapılandırma dosyalarını kullanarak çok gerçekçi simülasyonların gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.