Bursa’da robotlu otomasyon alanında uzmanlaşan Robotmer, yeni robotlar ve ikinci el robotların firmalara özel entegrasyonunu gerçekleştiriyor. 

Firma, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinde de proje, servis ve teknik destek konularında 21 kişiden oluşan uzman personel kadrosuyla hizmet veriyor.

Devreye aldıkları uygulamaların büyük bir kısmının kaynak özellikle gaz altı kaynağı, punta kaynak ve waterjet (su jeti kesim) uygulamaları olduğunu dile getiren Robotmer İş Geliştirme Müdürü Sinan Aydın, endüstride birçok waterjet uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Otomotiv başta olmak üzere gıda, mermer, mobilya ve plastik sektörlerine hizmet sunduklarını kaydeden Aydın, robotla yapacak proseslerin hemen hemen hepsini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ÜCRETSİZ ROBOT EĞİTİMİ VERİYOR

Yılda ortalama 8-10 defa ABB ve KUKA ağırlıklı ücretsiz temel seviye robot eğitimi verdiklerini ve bunların devam ettiğini kaydeden Aydın, eğitimleri 10 kişilik gruplar halinde teknik personellere sundukları bilgisini verdi. 

Aydın, yıllık 35-40 civarı robot satışı yaptıklarını ifade ederek proje olarak da bu sayının 20-25 arasında değiştiğini belirtti.

“SATIŞ SONRASI DESTEK, EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ ALAN” 

Robotmer olarak en güçlü oldukları alanlardan birinin servis olduğunu kaydeden Aydın, bir firmanın kendilerini tercih etmesindeki en büyük etkenin servis olduğunu vurguladı.

Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Satış sonrası destek robottaki en önemli parametre. Robotun arkasında hangi firmanın duracağı önemli bir kriter ve robot yatırımı yapan kişinin ya da firmanın özellikle buna dikkat etmesi gerekiyor.”