Vestel’in Manisa’da konumlanan yerleşkesi Vestel City’de robotlar ve insanlar omuz omuza çalışıyor. 

Üretim, paketleme, malzeme şekillendirme, kalite kontrol ve birçok proseste aktif görevler üstlenen robotlar, süreçlere pek çok katkı sağlıyor.

EN FAZLA HÜCRE DEVREYE ALAN FİRMA

Vestel Beyaz Eşya, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında hem faaliyet gösterdiği sektörde hem de bütün sektörler baz alındığında bir yıl içinde en fazla robot hücresi devreye alan firma konumunda bulunuyor.

Beyaz eşya, cep telefonu ve televizyon üretiminde insanlarla robotlar birlikte çalışırken, firma, robotların üretim süreçlerine entegre edilmesiyle birlikte ürün başına 5-7 avroluk bir tasarruf elde etti.

700 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Robotlar ile birlikte ağır işlerin insanlardan alındığını dile getiren firmanın İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, çalışanlarını nitelikli, daha üretken olabilecekleri işlere kanalize ettiklerini belirtti.

Sanılanın aksine istihdama devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, kurutma fabrikasını kurduklarını ve bu bağlamda 700 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti. 

YÜZDE 60’LIK KISMINI TAMAMLADI

Uzun yıllardır Endüstri 4.0’a yatırım yaptıklarını ve dönüşümün yüzde 60’ını tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye’de bu teknolojinin uygulamalarının yüzde 5’te olduğunu, bunun kendilerine getirisinin 400 milyon dolarlık yatırıma ve bu miktarda kapasite artışına eşit olduğunun altını çizdi.

Tesis bünyesinde Endüstri 4.0 için gerçekleştirilen 450 bin dolar civarı bir yatırımla 600 bin adet ek kapasite yeni montaj hattına ihtiyaç kalmadan yapılırken, personel sayısında yüzde 6’lık bir artış, fazla mesaide ise yüzde 14’lük bir azalma yaşandı.