Teknoloji alanında makina öğrenimi,  insan-makina işbirliği, mobil sistemlerin artması gibi teknolojik gelişmeler,  endüstriyel robotların gelişimine de işaret ediyor.

Yıllar geçtikçe robotların kullanımındaki artışın yanında,  aynı zamanda yeni uygulama alanlarında da robotların varlığının görüldüğünü söyleyen Funda Çorakçı Bilsel, “Robotlar, imalat sanayisinde dijitalleşmenin önemli bir parçası. Küresel imalat sanayisi, değişen müşteri ihtiyaçları, müşteriye yakın üretme, kalifiye çalışan bulma zorlukları karşısında üretim şekillerini tekrar gözden geçirirken, günümüz üretim teknoloji ihtiyaçları arasında esneklik, sahip olma maliyetini düşürme, sürdürebilirlik en temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. ABB olarak, ürün ve çözümlerimizi müşteri ihtiyaçlarını karışılacak şekilde şekillendiriyoruz” dedi.  

Güçlü, global- yerel satış ve mühendislik kadrosu, küresel uygulama uzmanlığı ve global-yerel servis ağı ile birlikte müşterilerinin sürekli yanında olduklarını söyleyen Bilsel, “Belirli endüstriler ve uygulamalar için yalın, işbirliği ve dijitalleştirmeye dayalı entegre ürünler ve çözümler geliştiriyoruz. Değişen sektör ihtiyaçlarını ve teknoloji alanındaki gelişmeleri de takip ederek, sektör ihtiyaçlarına göre çözümlerimizi şekillendiriyoruz” dedi. 

“5. Robot Yatırımları Zirvesi’nde müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlamak bizim öncelikli hedef” diyen Funda Hanım, “Çözüm ve ürün sunabildiğimiz tüm sektörler bizler için önemli. Başlıca,  otomotiv, otomotiv yan sanayi, plastik, metal, döküm, lojistik, gıda, ilaç, kimya elektronik, hızlı tüketim ürünleri başlıca hizmet ettiğimiz sektörler arasında yer alıyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Bilsel, üç günlük zirve süresince gerek ABB, gerek konusunda uzman sistem entegratörleri ve müşterileriyle bir araya gelerek alışılmış uygulamaların dışında bir montaj uygulaması örneği sunacaklarını açıkladı.  Tamamen ABB robotlarına entegre ‘Safemove’  özelliğini sergileyeceklerini vurgulayan Bilsel, “Safemove,  emniyetli hız limitleri, duruş izleme, konum ve yönlendirme denetimi dahil olmak üzere bir dizi ileri güvenlik fonksiyonuna sahip. Entegre ‘safemove’ özelliği sayesinde devreye alma zamanları azaltılarak, robotun taşıma kapasitesinden bağımsız olarak, çevrim zamanından da kayıp vermeden, üretim için güvenli çalışma bölgeleri oluşturma imkanı sunuyor” dedi.   

Robot Yatırımları Zirvesi’nde sunacakları servis hizmetleriyle ilgili olarak ise özetle şunları söyledi: “ Tüm ABB robotları, müşterilerine ABB Ability Bağlantılı Servisler hizmeti kapsamında, güvenli bir şekilde kablolu veya Wi-Fi üzerinden bağlanmaya hazır şekilde teslim ediliyorr. Bu şekilde istediğiniz an,  istediğiniz yerde gerekli bilgi anında elinizin altına gelir. ABB Ability™ Bağlantılı Servisler içinde Durum İzleme ve Teşhis, Yedekleme Yönetimi, Uzaktan Erişim, Filo Değerlendirme, Varlık Optimizasyonu gibi hizmetleri barındırıyor. Bu hizmetlerimizi de müşterilerimizle paylaşacağız” dedi. 
Robot Studio +Augmented Reality artırılmış gerçeklik demosu üzerinden çeşitli robot otomasyon örneklerini paylaşacakları söyleyen Bilsel, “Zirve’de tüm çözümlerimizi sergilememiz mümkün olmuyor.  Sonrasında dileyen misafirlerimizi işbirliği merkezimizde de ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bir kez daha paylaşmak isteriz. Ayrıca bu etkinlikte ziyaret eden müşterilerimiz için Yumi robotumuzun hazırladığı bir sürpriz olacak. Tüm müşterilerimizi heyecanla bekliyoruz” dedi.