Nachi robotları, görüntü işleme sisteminden renk, pozisyon bilgisi, ürün tip ayrımı gibi sinyal çıkışlarını alması ile görme yetisi kazanmaktadır. Bu sayede beslenecek veya toplanacak ürünün nereden ve nasıl tutulması gerektiğini algılayıp işlemlerini ona göre hazırlamaktadır.

Günümüzde fabrikalar, üretim adetlerinin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi üzerine çalışmaktadır.

Makinalara ürün besleme ve işlem görmüş ürünlerin makinadan toplanmasında, insana düşen yükü azaltmak için endüstriyel robot kullanmak kaçınılmaz olmuştur.

Nachi robotlar sayesinde kesintisiz, hızlı, güvenilir ve yüksek doğruluk oranında üretim sağlanmaktadır. Bunun sağlaması için ise robotun besleme sisteminin verimli çalışması gerekmektedir. Fakat firmaların farklı çeşitlerde ürün üretimi yapması ve robotların beslenmesi için beslenecek ürünlerin sınıflandırılamaması veya dizilememesi durumları oluşmaktadır.

Bu noktada Nachi ile iş birliği içinde çalışabilecek ekipmanlardan biri görüntü işleme sistemleridir. Belirli büyüklükteki bir alanın üç boyutlu veya iki boyutlu görüntüsünü alan bu sistemler, belirli algoritmalar sayesinde dışarıya istenilen sinyalleri verebilmektedir. Nachi robotlar, görüntü işleme sisteminden renk, pozisyon bilgisi ve ürün tip ayrımı gibi sinyal çıkışlarını alması ile görme yetisi kazanmaktadır. Bu sayede beslenecek veya toplanacak ürünün nereden ve nasıl tutulması gerektiğini algılayıp işlemlerini ona göre hazırlamaktadır.

Nachi robotlu otomasyon sistemleri manuel işçiliğe kıyasla maliyetlerinizi düşürmekle kalmamakta, aynı zamanda fabrikaların değerli üretim zamanından da tasarruf sağlamaktadır.

Nachi tüm fieldbus haberleşme protokollerini desteklediği için haberleşemediği görüntü işleme sistemi bulunmamaktadır.

Haberleşeme protokolü dışında Nachi robotlar; Keyence, Cognex, Omron, Photoneo gibi görüntü işleme sistemlerini kontrolöründe bulunan hazır kütüphaneleri ile de desteklemektedir. Bu kütüphaneler sayesinde kurulumun ve ayar değişiminin kullanıcı dostu olması sağlanmaktadır. 

MZ07 VE GÖRÜNTÜ İŞLEME SİSTEMİNİN İŞ BİRLİĞİ

Örneğin geçtiğimiz fuarlardan birinde, NACHI standına gelen ziyaretçilere hediye vermek amaçlı hazırlanmış olan Bin Picking demo uygulamasında, tabletten slot oyunu oynayan ziyaretçiler, ödül kazanmaları durumunda kazandıkları ürünün, belirlenmiş sepetin içinden üç boyutlu algılanıp eşleştirilmesi ve pozisyon bilgisinin alınması görüntü işleme sistemi ile sağlanmakta ve ürünün alınıp ikram edilmesi hızlı ve yüksek hassasiyetli MZ07 ile sağlanmaktadır.