Odense Üniversite Hastanesi ve Danimarkalı Blue Ocean Robotics iş birliğiyle geliştirilen, Inno-Robot tarafından Türkiye distribütörlüğü üstlenen otonom dezenfeksiyon robotu UVD Robot, dünyanın 60’ı aşkın ülkesinde pandemiyle mücadelede sağlık çalışanlarına destek veriyor.

UV lambalarıyla 360 derece yoğun ultraviyole ışığı yayarak ortamın dezenfeksiyonunu sağlayan, Covid-19’un yanı sıra birçok virüs ve hastane mikrobuna karşı gösterdiği başarılı uygulamalarıyla öne çıkan robotun, yüzde 99,99 oranında etkili olduğu yapılan testlerle kanıtlandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ELLERİNİ GÜÇLENDİRECEK”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Inno-Robot Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Bilginsoy, Covid-19 ile mücadelede sağlık çalışanlarının bulaş riskinden uzakta, güvenle çalışabilmesi için günümüz teknolojilerinin önemli olduğunu vurgulayarak söz konusu ortamların dezenfeksiyonunda UVD Robot’un kullanılmasının virüse karşı çalışanların elini güçlendireceğini belirtti.

Günümüzde en etkili dezenfeksiyon yöntemlerinden birinin robotlarla dezenfeksiyon olduğunu kaydeden Bilginsoy, bu etkin gücün, insanlar ve sağlık çalışanları için kullanılmasının öneminin altını çizdi.

“7.500 KİŞİ ENFEKTE OLDU, 100 KİŞİ VEFAT ETTİ”

Geçtiğimiz aylarda Covid-19’un merkezi olan İtalya’da etkin bir biçimde kullanılarak birçok sağlık çalışanı ve hastanın hayatını kurtardığına dikkat çeken Bilginsoy, robotun Türkiye’de de kullanılarak pandemiyle mücadelede yeni bir dönemin başlatılabileceğini dile getirdi.

Bugüne kadar 7 bin 500 civarında sağlık çalışanının enfekte olduğunu ve 100’e yakın sağlık çalışanının da hayatını kaybettiği bilgisini veren Bilginsoy, bu teknolojiyle sayıların artmasını önleyebileceklerini ve bu kapsamda her türlü desteğe açık olduklarını ifade etti.

ROBOT ENDÜSTRİSİNİN OSCAR’INI ALDI

Hastane, ofis, fabrika, okul, havalimanı, AVM, otel gibi toplu yaşam alanlarında kimyasala ihtiyaç duymadan etkili bir dezenfeksiyon sağlayan robot, virüs öldürme etkisi sayesinde 2019 yılında robot endüstrisinin Oscar’ı olarak bilinen IERA Ödülü’nün yanı sıra pek çok ödülün sahibi oldu.