Türk inşaat firması Yapı Merkezi’nin sponsor olduğu Özel Irmak Okulları robotik takımı River Robotics #8079, FRC İstanbul Regional Robot Turnuvası’nda şampiyon olarak ABD’nin Houston kentinde nisan ayında düzenlenecek FRC (First Robotics Competition) Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

İstanbul Ülker Arena’da gerçekleştirilen Türkiye elemelerinde şampiyonluk kupasını kazanmasının yanı sıra Highest Rookie Seed ve Rookie All Star ödüllerinin de sahibi olan robotik takım, 15-18 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek FRC 2020’de Türkiye’yi temsil edecek.

ANKARA’DA DA ŞAMPİYON OLMUŞTU

FRC İstanbul Regional Robot Turnuvası’nda, öğrencilerin kumanda ettiği robotlar 2,5 dk.’da kendilerine verilen görevleri tamamlamak için yarıştı.

Kasım ayındaki FRC Ankara Off Season’dan da şampiyonluk ve iki ödül ile dönen River Robotics #8079, İstanbul’daki turnuvada ise Hitit Angels #7292 ve Kelrot #5655 takımları ile gerçekleştirdiği ittifak sonucunda şampiyonluğunu ilan etti.

Türkiye’yi en iyi şekilde etmeyi hedefleyen ekip, mekanik, elektrik/elektronik, yazılım ve PR olmak üzere dört farklı alanda çalışan 15 kişilik bir ekipten meydana geliyor ve ekibin dört kadın mentoru bulunuyor.