Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği (ROBODER) arasında üniversite-sanayi iş birliği doğrultusunda protokol anlaşması imzalandı.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK, ARAŞTIRMALAR YAPILACAK

Anlaşma, ROBODER Yönetim Kurulu Başkanı Gürel Yılmaz ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir tarafından imzalandı.

Törene ayrıca, ROBODER Başkan Vekili ve ONS Makina Genel Müdürü Ercan Beşikçioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Sanver Mühendislik Genel Müdürü Nurşen Sanver, Nur Yumuk ve Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nadir Yıldırım katıldı. 

İmzalanan protokol çerçevesinde, üniversite-sanayi iş birliği ile BTÜ’de okuyan lisans öğrencilerinin Sektörel Eğitim Programı çalışmalarının yanı sıra ulusal-uluslararası, bölgesel kongre, sempozyum, gibi etkinliklerin düzenlenmesi ve ortaklaşa bilimsel araştırmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor.  

“YÜZDE 80’İNİNİ AVRUPALILAR KURUYOR”

Söz konusu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Yılmaz, sektörde istihdam edilecek genç iş gücünü birlikte yetiştirmek ve fabrika kuran fabrikalar olarak sektörü geliştirmek istediklerini söyledi.

Türkiye’deki fabrikaların yüzde 80’inin otomasyon sisteminin Avrupalı firmalar tarafından kurulduğunu ve kısa vadede hedeflerinin iç pazarda Türk şirketlerini söz sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, eski bir devlet büyüğünün sözünü anımsatarak “fabrika kuran fabrikalar gelişmedikçe milli sanayiden söz edemezsiniz” dedi.

Prof. Dr. Karademir ise, ortaklaşa başarılı işlere imza atacaklarına inandıklarını ifade ederek, protokol kapsamında kalifiye insan kaynağı yetiştirmek ve teknolojik ürünler geliştirmek üzere çalışacaklarını belirtti.