Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO’nun düzenlediği ve ev sahipliği yaptığı “İmalat Sanayisi Mesleki Eğitimine Robotik Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalıştaya, Marmara Doğu Kalkınma Ajansı (MARKA) finansal destek verdi.

Projenin ortağı Kocaeli Sanayi Odası olurken, proje iştirakçileri arasında ise Boysis Makina, Ford Otosan, HKTM ve KUKA'da yer aldı.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN FİRMALARI KATILDI

Çalıştaya, sektörün önde gelen firmaları ve isimleri katıldı. Çalıştaya; Gölcük Kaymakamlığı’ndan Mustafa Altıntaş, Ford Otosan’dan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doçent Doktor Abdulkadir Cengiz, Uzunçiftlik Nuh Çimento’dan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Profesör Doktor Engin Özdemir ve Kocaeli Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Nilgün Fığlalı’nın yanı sıra Toyotetsu, Tezmaksan, Hamle Mühendislik, Intecro Robotics ve Yaskawa gibi sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri, Mesleki Yeterlilikler Kurumu Temsilcisi ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri katılım sağladı.

“ROBOTİK TEKNOLOJİLERİN EKLENMESİ TEMEL AMAÇ”

Çalıştayın içeriğine ilişkin bilgiler paylaşan Doç. Dr. Cengiz, boyadan kaynağa, taşımadan bakıma farklı alanlarda gerçekleştirilen mevcut mesleki eğitimlere, bu alanlarda kullanılan robotik teknolojilere ait bilgi, beceri ve yetkinliklerin ilave edilmesinin temel bir amaç olduğunu dile getirdi.

Cengiz; “Söz konusu bilgi, beceri ve yetkinliklerin doğrultusunda henüz tanımlanmayan “Endüstriyel Robot Bakımcısı (Seviye 4)” ve “Endüstriyel Robot Programcısı (Seviye 5)” Ulusal Meslek Standartları için taslak içeriklerin oluşturulması hedeflenmiştir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının akabinde eğitim müfredatı hazırlanması için fikir teatisinde bulunuldu.