Hidro-Tek Mekatronik Mühendisi Yağmur Kaya 2020'nin ilk yarısının pandeminin de etkisiyle zor bir dönem olarak geçtiğini, yılın ikinci yarısında robotik sistemlere odaklanacaklarını söyledi.

Kaya, şöyle konuştu: "2020’nin ilk yarısı, Covid-19'un da etkisiyle zorlu bir dönem oldu. Bu nedenle yılın ilk yarısında iş hayatında çok fazla değişimler yaşandı. Şirket olarak, yılın ilk yarısını tahminimizin üzerinde tamamladık ve yılın ikinci yarısına odaklanarak güçlü hedefler belirledik. İkinci yarıdaki önemli konularımızdan biri, robotik sistemler. Artık tüm sektörler ilgisini araştırma geliştirme faaliyetlerini pandemi üzerine yoğunlaştırmış durumda. Sektörümüzde kimi firmalar otomatik dezenfeksiyon araçları gibi AGV platformları tasarlamak için vakitlerini harcıyor. Biz de Nanotec özel dahili tekerlekli motor ürünlerimizle bu gibi AGV platform projelerini kolaylaştırmayı, toplum yararına olan projelere destek olmayı hedefliyoruz. Ayrıca ürün gamımıza, çok özel iki yeni ürün eklendi. Bunlar dünyada benzeri olmayan “Soft Robotics” ve “OnRobot” robotik tutma ve vakumlama sistemleri… Bu iki güçlü firmanın Türkiye distribütörüyüz. Robotun kol sonu aracı projenin en önemli ekipmanıdır. Soft Robotics ürünlerimizle gıda sektöründe büyük projelere ve yeniliklere adım atmayı hedefliyoruz. OnRobot ürünlerimizle de tüm robotik projelerde artık yapılması zor hatta imkansız olan projelerde kolaylık sağlamayı hedefliyoruz."

"SECOMEA İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ"

Kaya, firmalarının uzaktan erişim ürünü Secomea'nın pandemide önemini bir kez daha gördüklerini ve yılın ikinci yarısında bu konuda önemli gelişmeler yaşanacağının bilgisini verdi.

Kaya, şunları kaydetti: "Bizim en önemli diğer ürünlerimizden biri de Secomea. Ve pandemi süreci bize şunu gösterdi: Uzaktan erişim, veri toplama ve izleme artık bir opsiyon değil, bir zorunluluk. Bu nedenle 2020 yılının ikinci yarısında Secomea ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapacağız. Satış ekibimizi ve bayi/partner organizasyonumuzu, tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde genişletmek için gerekli çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yeni sektörler üzerine yoğunlaşacak, aynı anda da mevcut müşterilerimizle daha neler yapabileceğimize bakacağız. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz iş modelleri ile de Bulut Bazlı Veri Toplama Platformlarını da müşterilerimize sunmaya başlayacağız."