Robotik sektörünün ilk meslek standardı olan Robotik Sistemler Operatörü (Seviye 5), T.C. Resmî Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı olarak yürürlüğe girdi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Sanayi ve Teknoloji Derneği (SANTEK) arasında imzalanan “Ulusal Meslek Standardı Hazırlama İş birliği Protokolü” çerçevesinde yürütülen ulusal mesleki standart hazırlanma sürecinin ardından yürürlüğe giren standart için birçok kurum ve kuruluş görev aldı.

Standardın yazım ve hazırlanma sürecinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve ilgili birimleri, ATO, ASO, İTO, EBSO, TOBB’un da aralarında bulunduğu ticaret ve sanayi odaları, YÖK, TÜBİTAK, KOSGEB, TÜİK, İŞKUR, TTGV, TÜSİAD, MÜSİAD, MAKFED, TAYSAD, BEYSAD, PAGDER, TESK ve DİSK gibi birçok dernek, vakıf ve sendikanın yanı sıra özel sektörden ve üniversitelerin akademik heyetleri katkı ve denetimleriyle görev aldı. 

Resmî Gazete’nin 27 Mart 2019 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Robotik Sistemler Operatörü Meslek Standardına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_meslek_std_taslak&view=taslak_revizyon&task=indir&id=4&standart_id=4317